MEB’den 5 bin dershane öğretmeni için kontenjan

MEB’den 5 bin dershane öğretmeni için kontenjan
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerde çalışan 5 bin öğretmenin yapılacak özel bir sınavla Bakanlık bünyesinde görev alabileceğini söyledi.

Bu yıl özel okul teşviklerinde kontenjanın 350 bin olarak planlandığını belirten Avcı, liseden mezun olanların halk eğitim merkezlerinde açılan takviye kurslarına ücretsiz gidebileceklerini anlattı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, NTV  televizyonunda katıldığı canlı yayında eğitim gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Bakan Avcı özetle şunları söyledi:

“900 bin üzerinde öğretmen var. Yarısından fazlası 458 bin küsür öğretmen bugün atanmıştır. Her iki öğretmenden birini biz atadık. KPSS sınavında belli bir sayıyı tutturanların tercihlerine göre atamaları yapılıyor. Geçen yıl 50 bin öğretmen atandı. Temmuz’da KPSS yapılacak. Maliye Bakanlığı bütçe kadrosu 47 bin. Belli bir planlama dahilinde bu atamaları gerçekleştireceğiz. Çeşitli meslekten formasyon olan kişiler de kendilerini öğretmen olarak görüyor.
Dershanelerin 6 yıl sigortalı çalışmış eğiticileri sınava alınacak. MEB’de görevlendirilecek. 5 bin civarındaki kadroya uygun kriterleri sağlayanlar atanacak. 
Okullardaki olumsuz olaylar ardından çeşitli soruşturmalar açıldı, açığa alınanlar da oldu. Kamuda çalışan 3 kişiden biri bizde. Biz Türkiye’nin en büyük müteahhitiyiz. Tablet bilgisayar alıyoruz, yatırım yapıyoruz. Yüzlerce okul yapıyoruz. Bu kadar büyük bir kurumun içinden bir takım aksaklıklar çıkar, biz bunların gereğini yapıyoruz

364 KURUM DERSHANEDEN DÖNÜŞTÜ

Dershanelerin dönüşüm süreci için getirdiğimiz kriterler var. En başta mali yapısı inceleniyor. Öğrenci mezun edecek kadar mali yapısı var mı? Herhangi bir örgütle ilgili mi? Bunlar inceleniyor. Şimdiye kadar 2 bin 262 başvuru oldu, 2 bin 214 ‘ü kabul edilerek incelemeye alındı. İncelememiz ardından 364 kurumun faaliyeti onaylandı. Reddetme gerekçeleri, kriterlerin karşılanmaması. Bu sayıda ne kadar titiz olduğumuzu gösteriyor.

BAKANLIK TEŞVİKTE 350 BİN İSTİYOR

Geçen yıl 250 bin kişi teşvikten yararlandı. Önümüzdeki yıl teşvikler devam edecek. Bu yıl Maliye Bakanlığı’na 350 bin talebinde bulunduk. Teşvik oranın da yüzde 10 arttırılmasını istedik, görüşmeler sürüyor.

MEZUN OLANLAR İÇİN TAKVİYE KURSLARI ÜCRETSİZ

Liseden mezun olanlara destek veriyoruz. 1 Eylül’ den itibaren okulda “Aldıklarımız bize yetmiyor, takviyeye ihtiyacımız var” diyen öğrenciler için de sayı ve içerik olarak bu kurslar artarak devam edecek. Takviye kurslarına giden öğrencilerden para almıyoruz. Öğretmenlerimize ders ücreti olarak 18 lira veriyoruz. Bu kursalar ücretsizdir. Mezun olanlar ne yapacaklar? Onlar için halk eğitim merkezlerinde takviye kursları açıyoruz. Bakanlar değişse de politikalar değişmiyor. MEB’in kurumsal kültürü çok yüksek.

EBA’ YA YARATICI İÇERİK YÜKLENİYOR

Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) birçok uygulama yüklüyoruz. Dünyadaki en büyük ders içerik ağından biri. Bu birimden öğrenci öğretmen herkes faydalanabiliyor. Öğretmenlerimiz oraya yaratıcı içerikler yüklüyor. Üniversite sorularının hazırlanmasında öğretmenlerimiz daha çok yer alacak. Bir öğrenci okuldan aldığı eğitim ile üniversiteye girebilecek.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.