MEB'den asli öğretmenliğe geçiş bilgilendirmesi

MEB'den asli öğretmenliğe geçiş bilgilendirmesi
Asli öğretmenliğe geçiş sınav bilgilendirmesi

Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavına başvuru işlemleri ilgili klavuz doğrultusunda yapılmaktadır. Başvuru işlemlerinde oluşan tereddütler üzerine aşağıda açıklanan konuda açıklama yapılması lüzumu ortaya çıkmıştır.

1) Genel müdürlüğümüzden bildirilen yazı ile öğretmenlerin görevli bulundukları illerin dışında da mesleki çalışmalarını yapabilecekleri bildirilmiştir. Bu nedenle aday öğretmenler başvuru sürecinde asli görev yerlerinde bulunamayabilecekleri görülmüştür.

İlgili kılavuz 2.1.2. ç maddesinde belirtilen aday öğretmenlerin MEBBİS sisteminden yapmış oldukları sınav başvurularının "Elektronik Başvuru Formu" çıktısı onaylama işlemi, adayların mesleki çalışma yaptığı eğitim kurumu dikkate alınmaksızın asli görevlerinin bulundukları eğitim kurumu müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Adayın asli görev yaptığı eğitim kurumunun müdürü, sınav başvuru süresinin son günü olan 11 Eylül 2015 tarihine kadar MEBBİS üzerinden kurumunda görevli sınava başvuran tüm adayların başvuru belgelerinden iki (2) nüsha çıktı alarak bilgilerinin doğruluğunu kontrol ettikten sonra onaylayacaktır. Sınavdan önce aday, onaylanmış başvuru belgesinin bir örneğini alarak sınavda yanında bulunduracaktır. Belgenin diğer nüshası adayın özlük dosyasında tutulacaktır. Herhangi bir aksaklığa meydan vermemek için aday öğretmenler sınava başvurduğu bilgisini kendi eğitim kurumunu bilgilendirerek onay işlemlerini telefon, faks ve e-posta yollarıyla takip edeceklerdir.

2) Aday öğretmenler asıl görev yaptıkları illerde sınava gireceklerdir. Aday öğretmenlerden 2015 yılı yaz tatili aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme sonuçlarına göre görev yeri değişenler en geç 15 Eylül 2015 tarihine kadar atandıkları yerlerde görevlerine başlayarak sınava yeni görev yerlerinde gireceklerdir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.