MEB'in yaz kursları 3 Temmuz'da başlayacak

MEB'in yaz kursları 3 Temmuz'da başlayacak
Milli Eğitim Bakanlığınca, yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları için öğrenci başvuruları 19-25 Haziran'da alınacak.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları için öğrenci başvuruları 19-25 Haziran'da alınacak. 3 Temmuz'da başlayacak kurslar, 27 Ağustos'ta sona erecek.
 
Milli Eğitim Bakanlığının Twitter hesabından, yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları için işlem takvimi paylaşıldı.
 
Buna göre, öğretmen başvurularının alınması ve il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanması işlemleri, 12-18 Haziran'da yapılacak.
 
Öğrenci başvuruları ise 19-25 Haziran'da alınacak. Sınıfların oluşturulması 26 Haziran-2 Temmuz'da olacak. 3 Temmuz'da başlayacak kurslar, 27 Ağustos'ta sona erecek.
Takvim şu şekildeki sıraya göre işleyecek:
 
Kurs merkezi başvurularının alınması ve il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanması 5-11 Haziran 2017, Öğretmen başvurularının alınması ve ücretli öğretmen başvurularının il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması 12-18 Haziran 2017, Öğrenci başvurularının alınması 19-25 Haziran 2017, Kurs sınıf/şubelerinin oluşturulması 26 Haziran 2017 ile 2 Temmuz 2017 arasında, Kursların başlaması 3 Temmuz 2017 tarihinde olacak. Kursların tamamlanması ise 27 Ağustos 2017 tarihi olarak açıklanmıştı.
 
DYK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ
 
Kılavuza göre Kurs merkezleri olarak okul veya kurumların yapması gerekenler şunlardır:
 
Kurs merkezi olmak isteyen örgün eğitim kurumları ile halk eğitim merkezleri, kurs merkezi müracaatını e-kurs modülü üzerinden belirlenen iş takvimi doğrultusunda yapar. Kursları ders bazlı açılacak şekilde planlayarak e-Kurs modülüne giriş yapar. Sınıf oluşturma işlemlerinde hangi sınıf düzeyinde hangi derslerden kurs açacaklarını başvuru ekranından sisteme işler. Kurs merkezi olmak isteyen okul/kurum, imkanları ölçüsünde kurs açma isteğinde bulunarak öğrencilerin tercihine sunar. Kurslar, il/ilçe komisyonunca onaylanan derslerden yeterli sayıda öğrenci/kursiyer talebi olması halinde açılır.e-Kurs modülü üzerinden kurslara başvuru yapacak resmi örgün eğitim kurumu öğrencilerine devam ettikleri okul müdürlüklerince eba şifresi verilir.
 
DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ
 
Açık öğretim okulları ve özel öğretim kurumlarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerlere kurs merkezlerince e-kurs kullanım şifresi verilir.Kurs öğretmenleri tarafından hazırlanan ders planlarını inceleyip onaylar. e-Kurs modülü üzerinden öğrencilerin bir önceki yıla ait AYBP, kursiyerlerin diploma notu gibi ölçülebilir kriterleri de dikkate alarak sınıf oluşturma iş ve işlemlerini yapar.Kursa başvuru yapan kadrolu öğretmenlerin e-kurs modülü üzerinden sınıf/şubelere atamasını yapar, ihtiyaç olması hâlinde e-kurs modülü üzerinden il/ilçe komisyonundan ders ücreti karşılığında görevlendirilmek üzere öğretmen talebinde bulunur.Kurslara ait haftalık ders programını yapar ve ilgililere duyurur.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.