Mehmet Özdilek'in lakabı Şifo nereden gelmektedir

Mehmet Özdilek'in lakabı Şifo nereden gelmektedir
Beşiktaş'ın efsanevi futbolcusu Mehmet Özdilek'in lakabı Şifo nereden gelmektedir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru :Mehmet Özdilek'in lakabı Şifo nereden gelmektedir

A- Şef Kelimesi

B- Belçikalı Futbolcu

C- 4 Kelimenin Birleşimi

D- Şeref'in Kısaltması

Doğru Cevap: Belçikalı Futbolcu

Şifo Mehmet efsanesi nasıl doğdu?

Mehmet Özdilek (d. 1 Nisan 1966; Ladik, Samsun), Ofansif orta saha mevkinde forma giymiş ve Şifo Mehmet lakabıyla tanınmış Türk eski millî futbolcu ve teknik direktör.
 
13 yıl boyunca Beşiktaş'ın formasını giymiştir. 1991'de Türkiye'de Yılın Futbolcusu ödülüne layık görülmüştür. 1992'deki "Namağlup Şampiyon" olan kadroda yer almıştır. 130 gol ile Tüm zamanlarda Süper Lig'in en çok gol atan yerli orta saha oyuncusudur. Ayrıca 100 golü geçerek 100'ler kulübü'ne girmiştir. 4 yıl Beşiktaş'ın kaptanlık görevini üstlenmiştir. Örnek kişiliği ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Mehmet Özdilek 'in adına Beşiktaş tarafından AC Milan ile 4 Ağustos 2001 tarihinde Özel Jübile Maçı düzenlenmiştir. BJK İnönü Stadı’ndaki bu maçta Beşiktaş’ın Milan’ı yenmesi ile Türk Futbol Tarihinin en görkemli jübilelerinden biri yaşandı. Maçın tüm gelirlerini bizzat Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlamıştır. Kariyerinde resmi maçlarda hiç kırmızı kart görmemiştir

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.