Meslek Lisesi Alan Geçiş Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

Meslek Lisesi Alan Geçiş Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak
Meslek Lisesi Alan Geçiş Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak hakkında bilgi kısaca.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Başkent Öğretmenevi’nde iftar yemeğine katıldı. Yemeği eğitim muhabirlerine verdi. Burada gündemdeki bazı soruları da cevaplandırdı.

Muhabirlerden gelen sorulardan biri de meslek lisesi tercihi yapan öğrencilerin alanlarını ne zaman seçeceği ile ilgiliydi. Nabi Avcı bunun 10. sınıfta yapılacağını hatırlattı ve lise türlerinin azaltılması kapsamında bunun yapıldığını söyledi.

Avcı, önceden mevcut olan 70′ten fazla lise türünün 7′ye indirildiğini belirtti. Ayrıca meslek liselerinde de 9. sınıf dersleri ortak olacak.

Çocukların yöneliminin ne olduğunun 10. sınıftan sonra daha fazla netlik kazandığını belirten Avcı, meslek lisesi ve diğer tüm okullarda derslerin aynı olduğunu vurguladı. Ayrıca Avcı, hangi programların hangi okullarda mevcut olduğunun bir listesinin bakanlık internet adresinde bulunduğunu söyledi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.