Meslek lisesi öğrencileri teknisyen olarak mezun olacak

Meslek lisesi öğrencileri teknisyen olarak mezun olacak
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Gülay: - "Meslek okullarını cazip hale getirmek için bundan sonra meslek lisesi öğrencileri teknisyen olarak mezun olacak"
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, "Meslek okullarını cazip hale getirmek için bundan sonra meslek lisesi öğrencileri teknisyen olarak mezun olacak." dedi. Meslek okullarında son sınıfa gelen öğrencilerin haftada 3 gün, yılda ise 4 ay boyunca işletme eğitimi aldığını ifade etti.
 
İşletme eğitimlerinin atölyelerde, okul laboratuvarında yapıldığını ancak bunun nitelikli iş gücü yetişmesi anlamında yeterli olmadığını vurgulayan Gülay, "Bizim, okullarımızın atölyesini devlet imkanlarıyla yenilememiz mümkün değil. Sürekli bilgi değişiyor, sistem değişiyor ve yeni teknolojiler ortaya çıkıyor. Atölye ve laboratuvarları biz yeniliyoruz ama bizim esas işimiz özel sektörün kaynaklarını birlikte kullanmak." dedi.
 
Gülay, öğrencilerin okullarda kurulan mini cihazlarda şekil ve kullanım olarak bilgi alması gerektiğini, öğrencilerin esas olarak üretimde öğreneceği uygulamanın işletmeler olduğunu vurguladı.
 
İşletmelerin meslek okulları için büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizen Gülay, "Biz işletmelerin emrindeyiz, işletmeler yoksa mesleki eğitimler de yoktur. İşletmeler varsa mesleki eğitim de var. Onların istediği nitelikli iş gücünü birlikte yetiştireceğiz." diye konuştu.
 
Mesleki okullar ve işletmeler arasında iş birliği yenilikleri yaptıklarını belirten Gülay, milli eğitim olarak mesleki eğitimlere 280 lira katkı sağladıklarını belirtti.
 
- "Staj için sektörün içinde bulunacağız"
 
Diğer taraftan Anadolu Teknik Sigortalarının devlet tarafından yapılacağını anlatan Gülay, şunları kaydetti:
 
"Anadolu teknikteki çocuklarımız 40 gün staj yapıyor. Staj şöyleydi, öğrenci tanıdık birini buluyordu, belgeyi imzalatıyordu ve stajını yapmış oluyordu. Anadolu teknikte, üniversitelerinde. Özellikle biz 40 günlük stajın sonuna sektörle birlikte ortak bir komisyonun yapılacağı bir sınav şartı koyduk. Öğrencinin bilgi kazanımını ölçeceğiz, stajyerliğini kaldıracağız ve diplomasını vereceğiz, yoksa yok. Bundan sonra hiçbir öğrencimiz, atölyede, laboratuvarda işletme eğitimi yapmayacak, sektörün bizatihi içinde yapacak. Hatta ilk atanan öğretmenlerimize talimatımızı gönderdik, 6 ayın 1 ayını sektörde iş başında ilgisini, sektördeki bilgisini geliştirecek, yani sektörün içinde bulunacağız."
 
Öğrencilerin maaşlarının verileceğini, sigortalarının devlet tarafından yapılacağını ve sektörle ortak hareket edileceğini dile getiren Gülay, "Meslek okullarını cazip hale getirmek için bundan sonra meslek lisesi öğrenciler 'Teknisyen' olarak mezun olacak. Diplomasında elektrik teknisyeni, mobilya dekorasyon teknisyeni, giyim teknisyeni gibi unvanlar yazacak ki cazip hale gelsin." dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.