Hangi şekilde olursa yapılan satışın adı Mezat olur

Hangi şekilde olursa yapılan satışın adı Mezat olur
Hangi şekilde olursa yapılan satışın adı Mezat olur, Mezat nedir, mezat ne anlama gelir sorusunun cevabını vereceğiz. Müzayede ya da Mezat, taşınır ya da taşınmaz malların açık artırma yoluyla alım ya da satımıdır.

Kim Milyoner Olmak İster 27 Mayıs 2017 Cumartesi 677. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı; Uğur ÖZTÜRK.

Soru : Mezat nedir? Hangi şekilde olursa yapılan satışın adı Mezat olur?

A- Ön ödemeli

B- Vadeli

C- Uzaktan 

D- Açık artırmayla

Doğru Cevap: Açık arttırmayla

Mezat Nedir?

Alıcıların birbirini izleyen artırma önerilerinin müzayede yöneticisi tarafından kabul edilecek en yüksek (ve son) bedele ulaşması sürecidir; yani ilan edilen başlangıç fiyatından başlanıp tek talip olduğunda başlangıç fiyatından satın alınabilen aksi takdirde 2 veya daha fazla alıcının yükselterek almaya çabalamaları sonucu oluşan seviyedir. Diyelim ki bir malın başlangıç fiyatı 10 liradır ve bu malı almak isteyen 3 kişi vardır, Bay A 13 TL diyerek başlar, arkasından Bay B 14 ve Bay C 15 TL der Bay B tekrar 16 TL dediğinde bay A, arttıran yok ise mezatı yöneten (ki buna “Münadi” denir) Bay B ye 16 TL den sattığını ilan eder. Bu fiyat çekiç fiyatıdır ve üstüne bir komisyon (ki bu mezatta % 20dir) ilave edilerek satış fiyatı ortaya çıkar.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.