Microsoft KPSS Kumpasını Çökertti

Microsoft KPSS Kumpasını Çökertti
Microsoft, KPSS kumpasını çökertti. Soruların mail yoluyla geldiği iddiasını bizzat Microsoft yalanladı.

Kopya çekildiği iddiasıyla iptal edilen 2010’daki KPSS ile ilgili soruşturmada ‘Sorular mail yoluyla geldi’ diyen Baki S’yi Microsoft yalanladı. O tarihte Baki S’nin mailini hiç açmadığı belirlendi.

Ankara’da kopya çekildiği iddiaları üzerinden iptal edilen 2010’daki KPPS ile ilgili soruşturmada bir numaralı şüpheli olan Baki Saçı, “Sorular bana Berat Koşucu tarafından sınavdan 3 gün önce e-maille gönderildi” ifadesi vermişti.

HOTMAİL'E SORULDU

Savcılık, bu ifade üzerine Saçı’nın kullandığı Hotmail adresinin mail trafiğiyle ilgili Microsoft'tan bilgi talep etti. Microsoft, Yalvaç Savcılığı’nın 6 Ocak 2011 tarihli bilgi isteğine 11 Mart 2011’de cevap verdi. Bugün'ün haberine göre; Microsoft hukuk bürosu, 2010’daki KPSS’den önceki tarihte Baki Saçı ve Berat Koşucu arasında bir mail trafiği olmadığını belirtti. İkilinin kontak listelerinde birbirlerinin kayıtlı olduğu ancak sınav öncesi zaman diliminde bir mail alışverişi olmadığı belirtildi.

SINAVDAN 2 GÜN SONRA ONLINE

Hotmail’in cevabı, soruların mailine 7 Temmuz 2010’da geldiğini söyleyen Baki S.’yi yalanladı. Hotmail’in kayıtlarına göre Baki S. sınav öncesi haziran ve temmuz ayında mail adreslerine hiç girmemiş. Baki S. mailine 10 Temmuz 2010 tarihli sınavdan 2 gün sonra yani 12 Temmuz’da girmiş. Ayrıca bilgisayarında bulunduğu iddia edilen belgenin oluşum tarihi ise 5 Temmuz. Baki S’nin Microsoft Live Messenger programına da sınavdan aylar sonra 8 Aralık 2010’da girdiği tespit edildi.

'ÖYLE BİR TRAFİK YOK'

Soruları Baki S.’ye gönderdiği iddia edilen Berat K’nın da mailinde böyle bir trafik bulunmuyor. Berat K’nın 2007, 2008 ve 2009’da mailine giriş yaptığı, sınavın yapıldığı Temmuz 2010 ya da öncesinde mail adresine hiç giriş yapmadığı bildirildi. Sınavdan 3 ay sonra Ekim 2010’da giriş yaptığı görüldü.

Metin Arslan

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.