Miladi takvimi 7 yıl 8 ay geriden takip eden ülke hangisidir

Miladi takvimi 7 yıl 8 ay geriden takip eden ülke hangisidir
Kullandıkları takvim miladi takvimi 7 yıl 8 ay geriden takip eden ve geçen yıl 11 Eylül'de 2009 yılına giren ülke hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Kim Milyoner Olmak İster 25 Mayıs Perşembe 676. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Hasret ÖZTOP İzmir'den katılıyor 24 yaşında Ege Üniversitesi İletişim Mezunu.

125.000 TL'lik Soru : Kullandıkları takvim miladi takvimi 7 yıl 8 ay geriden takip eden ve geçen yıl 11 Eylül'de 2009 yılına giren ülke hangisidir 

A- Kırgızistan

B- Nepal

C- Etiyopya

D- Şili

Doğru Cevap: Etiyopya

Sorda cevap vermedi ve 60.000 TL kazandı cevap verecek olsa idi Kırgızistan diyecekti.

Etiyopya Takvimi eski tabiri ile Habeşe Takvimi, Etiyopya Hristiyanları için de dini takvim olma özelliği taşıyor.
 
Miladi takvimdeki tarih ilerleyişini 7 yıl geriden takip eden Etiyopya Takvimi, güneş esaslı bir takvim olma özelliği gösteriyor.
Mısır'daki Kıpti Hristiyanlar'ın kullandığı takvim ile benzerlik gösteren Etiyopya takviminde 30 günden oluşan 12 ay ile 5 veya 6 artık günü içeren 13'üncü ay bulunuyor.
Başkent Addis Ababa'da yılbaşı hazırlıkları 1 haftandan beri devam ediyor. Yeni yıl kutlamaları Etiyopya'da aynı zamanda tüketim çılgınlığı olarak da nitelendiriliyor.
Addis Ababa'nın Bole semtinde bulunan otel ve eğlence merkezlerinde yeni yıl dolayısıyla tüm rezervasyonlar dolu.
Ülkede resmi işleyiş Etiyopya takvimine göre ayarlanıyor, bu nedenle ticaret gibi konularda uluslararası zaman ile lokal zamanın uyuşmamasından dolayı sorunlar çıkabiliyor.
Halk genellikle gündelik işlerinde Etiyopya Takvimi'ni kullanıyor. Randevu, görüşme ve toplantı gibi etkinliklerin saatinin yerel takvime göre mi yoksa uluslararası takvime göre mi olduğu mutlaka belirtiliyor.
Zaman zaman soruna neden olsa da Etiyopyalıların büyük bir bölümünün Etiyopya Takvimi'ne göre zaman kavramı geliştirdikleri gözleniyor.
Etiyopya'da yeni yıl dolayısı ile cumartesi günü resmi tatil ilan edildi.
Halk yeni yıla girerken Etiyopya yemek kültüründe büyük bir yeri olan et ve et ürünlerine ilgi gösteriyor. Başkent Addis Ababa'daki alışveriş merkezleri adeta dolup taşıyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
7 Yorum