Minangkabaular hangi ülkede yaşar

Minangkabaular hangi ülkede yaşar
Çocukların annenin soyadını taşıdığı evlenen erkeklerin eşlerinin evine taşındığı dünyanın en büyük anaerkil toplumu olan Minangkabaular hangi ülkede yaşar?

Kim Milyoner Olmak İster 2 Nisan Pazar 666. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Gözde SEZER İstanbul'da yaşıyor Nişantaşı Üniversitesinde okuyor;

60.000 TL'lik 9. Soru : Minangkabaular hangi ülkede yaşar? Çocukların annenin soyadını taşıdığı evlenen erkeklerin eşlerinin evine taşındığı dünyanın en büyük anaerkil toplumu olan Minangkabaular hangi ülkede yaşar?

A- Hindistan

B- Brezilya

C- Endonezya

D- Nijerya

Doğru Cevap: Endonezya

Soruda çift cevap hakkını kullandı ilk cevap Hindistan ikinci cevap Brezilya dedi ve elendi 15.000 TL kazandı.

Minangkabaular (Minangkabau: Urang Minang; Endonezce: Suku Minang), çoğunlukla Batı Sumatra'da yaşayan ve Avustronezya halklarına mensup bir etnik gruptur. Toplam nüfuslarının 9 milyondur. Anadilleri Minangkabau dili olup çoğunlukla Müslümandırlar.

Endonezya'nın Bukittingi şehrinde varlıklarını sürdüren Minangkabau kabilesi anaerkil ve tüm bireyleri Müslüman bireylerden oluşan toplumlardan biridir. Yaklaşık nüfusları 5 milyonu bulan Minangkabaularda miras anneden kız çocuğuna geçer. Kadın evlenmek istediğinde erkeğin ailesine “başlık parası” öder.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum