Mutluluk ile ilgili kompozisyon

Mutluluk ile ilgili kompozisyon
Mutluluk, bütün özlemlere, bütün isteklere eksiksiz bir biçimde ve sürekli olarak erişilmekten duyulan kıvanç durumu. Bir isteği, özlemi yerine geldiğinde duyumsanan sevinç.

Mutluluk, insanın hiçbir sıkıntı ve kederinin olmaması durumudur. Mutluluk kişinin kalbinin kuşlar gibi kanat çırpması, yüzünden kocaman bir gülümsemenin eksik olmamasıdır. Mutlu olan insan, çevresine de ışık saçar. Yaydığı pozitif enerji ile hayatımıza anlam ve güzellik kazandırır.

Bazen kazanılan bir sınav, bazen iyi bir haber, bazen sıcacık bir sevgi sözü mutlu olmamızı sağlar. Ama sebebi ne olursa olsun mutluluk, dünyanın en güzel duygusudur. Bu duygu, kişiye cesaret verir, onu alıp başka dünyalara götürür. Kişinin özgüvenini yerine getirir.

Sürekli neşeli olan, her zaman yüzü gülen insanların çok daha uzun bir ömür sürdükleri bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bazı hastalıkların da kederden insana musallat olduğu halk arasında söylenegelir.

Peki ne yapmalı da mutluluğu elden bırakmamalı, mutluluk insanın elinde olan bir şey mi? Bazen elde olmayan sebeplerle mutsuz olsak da mutluluğu bir yaşam tarzı olarak benimsemek sizin elinizde. Hayat pozitif bakın, bardağın boş değil dolu tarafını görün. Her zaman gülümserseniz hayat da size her zaman gülümser. Bunu yapabilmenin en kolay yolu ise içinde bulunduğunuz durumdan şikayet etmemektir. Düşünürseniz dünyada savaşın içinde canını kurtarmaya çalışan insanlar, Afrika’da açlıktan ölen çocuklar var. O zaman hiçbir şey için kendimizi üzmeyelim, mutlu olmak için sahip olduğumuz şeylerin değerini bilelim.

Mutluluk ile ilgili güzel sözler

  • Mutlu olmak istiyorsan gururu bırak, gönüller almaya bak. Mevlana
  • Mutluluk bir tercihtir. Steve Chandler
  • Mutluluğu ara, sakın ondan vazgeçme. George Sand
  • Mutluluğun, her zaman dostları vardır. Euripides
  • Mutlu insanlar, hiçbir zaman mutluluğa doymazlar. Heredotos
  • Her saadet, ızdırapla satın alınır. Alexandro Manzoni
  • İnsanın dostu yoktur, saadetin dostu vardır. Napoleon Bonaparte
  • Gerçekten mutlu olanlar, iyi insanlardır. Frederic Amiel
  • Başkalarına mutluluk sağlayabilen adam, mutludur. Denis Diderot
  • İnsan, kendi saadetinin mimarıdır. Henry David Thoreau

1577
1565
657
802
336
348
1150
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.