Nabi Avcı: “ÖSYM’nin soru hazırlığında öğretmenlerimiz de yer alacak”

Nabi Avcı: “ÖSYM’nin soru hazırlığında öğretmenlerimiz de yer alacak”
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, konuk olduğu bir televizyon programında eğitim sistemiyle ilgili soruları yanıtladı. Avcı üniversite giriş sistemiyle ilgili ise, “ÖSYM’nin soru hazırlama kurullarında lise öğretmenlerimiz de yer alacak” bilgisini verdi.

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kanal7’deki bir programa konuk oldu. Bakan Avcı, gündeme ilişkin soruları yanıtlarken üniversite sınav sisteminden öğretmen alımlarına, ücretsiz takviye kurslarından dershanelerin dönüşümüne kadar pek çok konuya değindi. Bakan Avcı’nın eğitimle ilgili açıklamaları özetle şöyle:

“ÖSYM’nin soru hazırlama kurullarında lise öğretmenlerimiz de yer alacak”

YÖK’le, ÖSYM’yle yaptığımız bütün görüşmeler, çalışmalarda şunu da sağlamaya çalışıyoruz; çalışıyoruz değil sağladık, yani önümüzdeki dönemde bunların sonuçlarını göreceğiz. Üniversiteye giriş sınavlarındaki sorular dershane perspektifiyle değil, müfredat perspektifiyle hazırlanan sorular. Hatta önümüzdeki dönemden itibaren ÖSYM’nin soru hazırlama kurullarında lise öğretmenlerimiz de yer alacaklar, böylece müfredatta hangi konu nasıl işleniyor, oradaki kazanım nasıl ölçülebilir; bunlar konusunda da bizim öğretmenlerimizin daha çok katkısı olacak. İlkesel olarak çocuğun okula gitmesi, dersini izlemesi, sınıfta müfredatı takip etmesi önemli. Devamsızlık oranlarını düşürdük. Sen okula devam et, dersini izle, böylece rahat et.

“Ücretsiz takviye kursları açıyoruz”

Tabii biz okulda dersini takip edersen mesele kalmaz diyoruz ama bir de mezun olanlar var. Mezun olmuş ve üniversiteye girememiş tekrar sınava girecek. Onlar için de halk eğitim merkezlerinde ücretsiz takviye kursları açıyoruz. Ayrıca biz okullarımızda devam etmekte olan kayıtlı öğrencilerimiz için de hafta sonunda ücretsiz takviye kursları açtık. 2 milyonun üzerinde öğrencimize 100 binin üzerinde öğretmenimiz idealistçe yani ödediğimiz ücret onun karşılığı değil, ama fedakârca takviye kursları veriyor. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.