Nabi Avcı'dan flaş TEOG açıklaması!

Nabi Avcı'dan flaş TEOG açıklaması!
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TEOG yerleştirmeleri hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Danıştayın puan üstünlüğüne göre liselere yapılan nakillerle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiğini ancak esastan kararın henüz verilmediğini belirterek, "Danıştayın kararına uyuyoruz" dedi.

DANIŞTAY'IN KARARINA UYUYORUZ

Danıştayın puan üstünlüğüne göre liselere yapılan nakillerle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiğini ancak esastan kararın henüz verilmediğini ifade eden Avcı, "Danıştayın kararına uyuyoruz" dedi.

Bunun için e-okul sisteminde gerekli düzenlemeleri yaptıklarını bildiren Avcı, "25 Mart'tan itibaren nakille gelmek isteyen çocuklarda Danıştayın istediği gibi taban puan şartını arıyoruz artık. Eğer bu karar esastan aynı doğrultuda çıkarsa o zaman önümüzdeki yıl nakiller, taban puanı şartı ve müracaat edenlerin arasında puan üstünlüğüne göre yapılacak demektir. Buna uyacağız" diye konuştu.

"Velisinin tayini sebebiyle gittiği yerde puanına uygun okul yoksa ne yapılacak" sorusuna karşılık da Bakan Avcı, şu açıklamalarda bulundu:

"Biz de Danıştaya onu soruyoruz zaten. Danıştay, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Biz de ona itiraz ediyoruz ve diyoruz ki; bazı zorunlu haller var. Çocuğun babası asker. Şimdi 'baban asker olmasaydı, tayin olmasaydı' diyecek halimizi yok. Çocuğun babası Konya'da görev yaparken onu almışsın Van'a tayin etmişsin veya Van'da görev yaparken almışsın Eskişehir'e tayin etmişsin. Şimdi çocuk da onunla beraber geliyor. Burada zorunlu bir durum var. Çocuk keyfinden dolayı gelmiyor buraya. Dolayısıyla bu durumda olan çocuklar için biz böyle bir uygulamayı yapıyoruz, yapıyorduk. Danıştaya savunmamız da bu da var.

Buna rağmen Danıştay, esastan da 'hayır hangi şartlar altında olursa olsun taban puan şartını arayacaksın, taban puanı tutmayan çocukların da nakillerine izin vermeyeceksin' derse, o zaman o çocuklar önümüzdeki dönem muhtemelen tekrar mahkemeye gidecekler. Belki Danıştay o zaman farklı bir karar verecek. Çünkü öyle örnekler de var. Yani bugün bu konuda böyle karar veren bir mahkeme, yarın başka bir konuda, aynı konuda bir farklı şey...Bizim öyle örneklerimiz de var."

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.