NASA'nın verdiği bilgilere göre ANTARKTİKA kıtası hakkındaki ifadelerden hangisi yanlıştır

NASA'nın verdiği bilgilere göre ANTARKTİKA kıtası hakkındaki ifadelerden hangisi yanlıştır
NASA'nın verdiği bilgilere göre ANTARKTİKA kıtası hakkındaki ifadelerden hangisi yanlıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Kim Milyoner Olmak İster 25 Mart Cumartesi 664. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Emre TORAMAN 30 yaşında Reklam ajansında metin yazarı;

Soru :  NASA'nın verdiği bilgilere göre ANTARKTİKA kıtası hakkındaki ifadelerden hangisi yanlıştır 

A- Çöldür

B- Üzerinde ağaç yoktur

C- İki mevsim yaşanır

D- Dördüncü büyük kıtadır

Doğru Cevap: Dördüncü büyük kıtadır

Antarktika, Güney Yarımküre'nin en güneyinde bulunan ve Güney Kutbu'nu içeren kıta. Afrika ve Okyanusya'nın güneyinde olan ve içinde ülke bulunmayan tek kıta. Dünyanın en kurak yeridir, kıtanın bazı yerlerine 2 milyon sene yağmur yağmamıştır.
 
Güneydeki efsanevi kıtanın bulunması 200 yıllık bir arayıştan sonra; ancak 1840'ta başarıyla sonuçlanmıştır. Yelkenlisiyle kıyılar boyunca yaklaşık 2.000 km yol alan Charles Wilkes, denizlerden oluşan Kuzey Kutbu'nun tersine, Güney Kutbu'nun olduğu yerde gerçekten büyük bir kıta bulunduğunu kanıtlamıştır. 14,4 milyon km²'lik yüzölçümüyle bu kıta neredeyse Afrika’nın yarısı büyüklüğündedir. Bu bölgenin içinde Güney Shetland, Güney Georgia gibi birkaç takımada da yer alır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum