NASA'nın yer çekimiyle ilgili araştırmalar için gönderdiği birbirini sürekli takip eden iki uydu hangi ismi taşır

NASA'nın yer çekimiyle ilgili araştırmalar için gönderdiği birbirini sürekli takip eden iki uydu hangi ismi taşır
NASA'nın yer çekimiyle ilgili araştırmalar için gönderdiği birbirini sürekli takip eden iki uydu hangi ismi taşır sorusunun cevabını vereceğiz.

Bir Sorun Mu Var 22 Haziran 2017 Perşembe 12. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Alime TOMAK Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji bölümünde okuyor.

Soru : NASA'nın yer çekimiyle ilgili araştırmalar için gönderdiği birbirini sürekli takip eden iki uydu hangi ismi taşır 

A- Sylvester ve Tweety

B- Tom ve Jerry

C- Bugs Bunny ve Daffy Duck

D- Batman ve joker

Doğru Cevap: Tom ve Jerry

Ağır görevde Tom ve Jerry

Tom ve Jerry 200 km'lik bir ayrımla uçacaklar
Tom ve Jerry adı verilen iki uydular, Dünya'nın kayan su kütlelerini araştırmak ve etkilerini gezegenin yerçekimi alanına haritalamak üzere bir göreve başlamışlardı.
Pazar günü ABD-Almanya uydularını taşıyan bir Rokot aracı kuzey Rus şehri Plesetsk'ten vurdu. Uydular başarıyla 500 kilometre uzunluğunda (300 mil) yüksek polar yörüngeye yerleştirildi
Her biri 500 kilogram ağırlığında olan Tom ve Jerry, gezegeni günde 16 kez çevirecek ve 200 kilometre uzakta uçacak.
Aylık yerçekimi haritaları, şu anda kullanımda olanlardan 1000 kat daha doğru olacak.
 
En iyisi
 
Rokot 1221 saatte (0921 GMT) fırlatma rampasını kaldırdı. Cumartesi günü kalkmış olmalıydı, ancak olumsuz hava nedeniyle kalkış ertelenmişti.
 
Şu anki yerçekimi haritaları, Dünya'nın çok topakça olduğunu gösteriyor
İkiz uydular Grace adı verilen bir Alman-Amerikan projesinin ürünüdür (Gravity Recovery and Climate Experiment).
127 milyon dolarlık uzay aracı, bilim adamlarının Dünya'nın yerçekimi alanının şimdiye kadarki en doğru harita olacağını umduklarını yaratmak için birlikte uçacaklar.
Alanın gücü, Dünya'yı oluşturan malzemelerin yoğunluğu ve türleri arasındaki farklılıklardan dolayı yerden yere farklılık gösterir.
 
Su akışı
 
Amerikan uzay ajansı (Nasa) ve Alman Hava ve Uzay Uçuş Merkezi tarafından bir araya getirilen beş yıllık misyon - gezegenin etrafında büyük ölçekli su hareketlerini çiziyor.
Kütlenin bu kaymaları gezegenlerin yerçekimi alanlarında farklılıklar gösterse de - ölçülebilir olsa da - küçücük olsa da.
Uydular, bu dakika varyasyonlarını hissetmek için inşa edilmiştir. Yerçekimi biraz daha kuvvetli bölgeler önce kurşun uyduyu etkiler ve onu çeken uydudan biraz uzaklaştıracaktır.
Bilim adamları son derece hassas bir mikrodalga ölçme sistemi kullanarak iki uzay aracı arasındaki sürekli değişen mesafeyi kaydedeceklerdir. Bu bilgi, ayrıntılı bir Yerçekimi haritası oluşturmak için hassas seyir cihazlarından alınan verilerle birleştirilecektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.