Nazara gelmek deyiminin anlamı

Nazara gelmek deyiminin anlamı
Nazar ya da kem göz, canlı veya cansız bir varlığın başına kaza veya belâ gelmesine neden olduğuna inanılan bakış. Nazardan özellikle çocukların, hamilelerin ya da hayvanların etkilendiğine inanılır.

Nazar nedir

Hayranlık ve aşırı beğenme esnasında biraz da kıskançlığın etkisi ile gözlerden yayılan ışınların meydana getirdiği ve genelde bakılan nesnelerin bozulması, kırılması ya da eğer insansa sağlının bozulması şeklinde tezahür eden olaylar, halk arasında nazarla açıklanmaktadır.

Nazara gelmek ne demek

Nazar etkisinin ve gözden yayılan ışınların doz ve oranının insanların kızgın, sinirli, heyecanlı ve kıskançlık anlarında daha da arttığı ve tahrip gücünün yükseldiğini tahmin etmekteyiz. Bu güç, renkli gözlü insanlarda diğer göz renklerine sahip insanlara nazaran daha artmakta ve tehlikeli olmaktadır.

Göz değmesi demektir. Bazı olaylarda insanların başka insanların göz değmesi neticesinde kötüleşmesi, arıza olması işler durumda olan bir şeyin işlemez hale gelmesi, kem göz.

Nazara gelmek deyimin anlamı ve açıklaması

Kıskançlık ya da hayranlıkla bakmaktan dolayı bir şeye çöken uğursuzluk. "Bizim kız nazara geldi galiba, ses seda yok."

TDK nazara gelmek ne demek

Göz değmek. "Nazara gelmemek için kendi kendine okuyup üflüyor, nerede tahta görürse tak tak vuruyor." - H. Taner

Nazara gelmek deyimi ile ilgili cümleler

* Nazara geldiğimiz için ilişkimiz zarar gördü.
* Sınavlarımda başarısız olmamın sebebi nazara gelmemdir.
* Ne zaman nazara geleceğimizi işlerimiz bozulunca anlarız.
* Nazara geldiğimiz için bütün bardakları kırdık.
* Bardakların kırılması nazara geldiğimizi gösterir.
* O çok çabuk nazara gelen biridir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum