Netice eş anlamlısı nedir

Netice eş anlamlısı nedir
Netice kelimesinin eş anlamı nedir, netice nedir, netice TDK anlamı nedir, netice kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Netice kelimesinin eş anlamlısı belirgi, bulgu ve sonuç kelimesidir. Netice kelimesi birçok kelime gibi dilimize yabancı dilden geçmiştir. Netice kelimesi Arapçadan geçen bir kelimedir. Netice kelimesinin anlamı TDK sözlüğündeki anlamı sonuç olarak verilmiştir. Sonuç kelimesi ve netice kelimesi aynı anlama sahip oldukları için eş anlamlı sayılmaktadır.

Bir olayın doğurduğu ya da yol açtığı başka bir durum ya da olay anlamına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır. Netice ve sonuç kelimeleri aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler arasında bulunmaktadır.

Netice kelimesinin eş anlamlısı nedir

Netice kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Sonuç

Netice TDK anlamı nedir

isim, (neti:ce), Arapça netīce
Sonuç.

Netice kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • Neticede sen ve ben aynı yurtta kalmaya devam edeceğiz.
  • Bu işin neticesinde sen de suçlu olarak gözüküyorsun.
  • Bazı olaylar istemediğimiz neticelere sebep oluyor.
  • Konferansın müspet bir neticeye iktiran etmemiş olduğu malumunuzdur.
  • "Konferansın müspet bir neticeye iktiran etmemiş olduğu malumunuzdur." - Atatürk

Etiketler :
3
1
3
1
3
3
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.