Nikah başvuru evrakları, evlilik cüzdanı ve nikah salonu ücretleri

Nikah başvuru evrakları, evlilik cüzdanı ve nikah salonu ücretleri
Nikah başvurusu nasıl yapılır, yıldırım nikah için ne yapılmalı, nikah yerinizi nasıl seçersiniz, kimler nikah şahidi seçilebilir, nikahla ilgili merak ettiğiniz her şey burada. Evlenmek için nasıl başvurulur?

Nikah Başvuru Evrakları Neler?

1) Kimlik Belgesi Aslı ve Fotokopisi (Ehliyet ve benzeri belgeler geçersizdir.)
2) 5 Adet Vesikalık Fotoğraf (6 ay içinde çekilmiş olmalıdır.)
3) Evlilik Cüzdanı Ücreti Makbuzu
4) Çift adaylarının evlenmeye engel hastalığının bulunmadığını gösteren Sağlık Raporu (Aile Hekimliğinden alınacaktır.) Yapılan tahlil sonuçlarının Aile Hekimliğine onaylatılması zorunludur. Evrakların geçerlilik süresi 6 aydır. (Evrak düzenlenme tarihi ile nikâhın kıyılacağı tarih arası için geçerlidir.)
5) İzin Belgeli ve Yabancı Evlilikler hariç müracaatlar, Pendik Belediyesi Hizmet Masası’ndan yapılabilir. Hesap İşlerine Evlilik Cüzdanı Ücreti ödenerek makbuz masaya teslim edilmelidir.
6) Soyadı Dilekçesi ve Mal Rejimi Sözleşmesi müracaat esnasında bildirilmelidir. (Mal Rejimi Sözleşmesi NOTER'den temin edilmektedir)
7) İzin Belgesi için ikametgâhı Pendik ilçesi olup farklı il ve ilçelerde nikâh kıydırmak isteyenler, İzin Belgesi almak zorundadır.
8) Evrakların teslimi haftaiçi mesai saatleri arasında olup çift adaylarının birlikte gelmeleri zorunludur.
9) Çift adaylarından en az birinin Pendik sınırları içinde ikamet ediyor olması gerekmektedir. İlçe dışında oturanların Yerleşim Yeri Belgesi getirmesi zorunludur.

Evlilik başvurusu nereye ve nasıl yapılır

• Birbiriyle evlenecek erkek ve kadın, içlerinden birinin resmi ikametinin olduğu yerin evlendirme memurluğuna birlikte bizzat başvururlar.
 
• Başvuru, fotoğraflı evlilik için sağlık raporu, fotoğraflar ve nüfus cüzdanı gibi evrak hazırsa, kadın ve erkek veya onların resmi vekillerince (Noterden alınan; ilgililerin nikah işlemlerini yürütmeye yetkili kılan vekaletname ile vekil tayin edilenler) örneğine uygun olarak düzenlenmiş ve imza edilmiş olan "Evlenme Beyannamesi" ile yapılır.
 
• Başvuru sırasında her iki tarafın birlikte olması halinde imzaların onaylanması, başvuruyu kabul eden memur tarafından yapılır.Sözlü başvuru durumunda, sözlü başvuru evlendirme memuru huzurunda evlenme beyannamesine geçirilerek taraflarca imzalanır; evlendirme memurları tarafından imzalar onaylanır.
 
• Evlenecek kişi, düzenlenecek özel vekaletname ile de evlenme işlemlerini yürütebilir.

2018 YILI ÜCRET TARİFELERİ

Hafta sonu salon Davetli (1 saat) ücreti 600,00 TL
Hafta içi mesai saat sonrası Davetli (1 saat) ücreti 450,00 TL
Ön bahçe Hafta sonu Davetli 90 DK ( 1.5 saat) ücreti 1,400,00 TL
Ön bahçe Hafta sonu Davetli (1 saat) ücreti 800,00 TL
Ön bahçe Hafta içi Davetli ( 1 saat) ücreti 650,00 TL
Ön bahçe Hafta içi Davetli Kokteyl 90DK (1,5 saat) ücreti 1,000,00 TL
Pendik sınırları için Dernek, Ev, Düğün salonu 220,00 TL
Pendik Sınırları için Restaurant, Otel 385,00 TL
Pendik dışı Dernek, Ev, Düğün salonu 315,00 TL
Pendik Sınırları dışı Restaurant, Otel 550,00 TL
İzin Belgesi harç ücreti 35,00 TL

NOT: İzin Belgeli gelenler yukarıdaki fiyatlara ek ödeme yapacaklardır.

İzin Belgeli gelen nikah ücreti ( Hafta sonu davetli) 190,00 TL
İzin Belgeli gelen nikah ücreti (Hafta içi davetsiz) 120,00 TL

Haftaiçi Mesai Saatleri (13:30 ile 15:00) arasında kıyılan nikahlar ücretsiz olup yalnızca evlenme cüzdanı ücreti alınmaktadır.

Bu bilgiler İstanbul Pendik Belediyesinin Nikah İşlemleri ve işlemleri ile ilgilidir. Detaylar için tıklayınız

Siz hangi belediyede işlemleri yaptıracaksanı o belediyenin internet sitesini inceleyiniz.

Kimler Nikah Şahidi Olabilir?

18 yaşını dolduran, akli dengesi yerinde olan herkes nikah şahitliği yapabilir. Kişinin annesi, babası ya da kardeşleri de nikah şahidi olabilir. Nikah şahidi olan kişilerin TC kimlikleri ile birlikte nikah kıyacak memura bildirmeleri gerekmektedir.

Çiftlerin en mutlu günlerine resmi olarak en az 2 kişinin tanıklık etmesi gerekir. Çiftler nikah şahitleri ile birlikte nikah masasına oturur ve nikahları kıyılır. Bu mutlu günlerine çiftlerin yakınları da eşlik eder. Nikah şahidi olmak için 18 yaşını doldurmak ve akli dengesi yerinde olması gerekmektedir. Çiftlerin yakın akrabaları da nikah şahidi olabilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.