Nişantaşı Üniversitesi kayıt için gerekli evraklar

Nişantaşı Üniversitesi kayıt için gerekli evraklar
2023-2024 Nişantaşı Üniversitesi kayıt için gerekli evrakların neler, Nişantaşı Üniversitesi Kayıt nereden yapılır, Nişantaşı Üniversitesi ödeme nasıl yapılır olduğu konusunda detaylı bilgiler haberimizin detayından ulaşabilirsiniz.

2023 YKS sonuçlarına göre İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nin lisans ve ön lisans programlarına yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri, 28 Ağustos – 01 Eylül 2023 tarihleri arasında, Üniversitemiz Maslak 1453 NeoTech Kampüsü’nde gerçekleştirilecektir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • ÖSYM sonuç belgesi (https://ais.osym.gov.tr adresinden indirebilirsiniz)
  • Lise diplomanızın aslı ve bir adet fotokopisi (Diplomanızı https://www.turkiye.gov.tr adresinden indirebilirsiniz. Diplomanız henüz hazırlanmadıysa aslı temin edilene kadar yeni tarihli mezuniyet belgesi ile kayıt yaptırabilirsiniz)*
  • T.C. nüfus cüzdanı aslı ve bir adet fotokopisi
  • Adli sicil kaydı ( https://www.turkiye.gov.tr adresinden indirebilirsiniz)
  • 3 adet vesikalık fotoğraf
  • Askerlik belgesi (2004 ve daha önce doğumlu erkek öğrenciler için)
  • İkametgâh belgesi veya beyan formu
  • Rapor istenen lisans veya ön lisans programları için sağlık raporu**

* Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 29 Aralık 2023 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

** RAPOR İSTENEN BÖLÜMLER VE AYRINTILARI:

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ (Ön Lisans) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

• Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

• Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).

• Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).

• Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş havacılık tıp merkezlerinde yapılan muayene sonucunda uçuşa elverişli olduğuna dair sağlık raporu almak.

• Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.

HAVACILIK YÖNETİMİ (Lisans), SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ (Ön Lisans) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

• Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

• Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

HAVACILIK ELEKTRİK VE ELEKTRONİĞİ / UÇAK BAKIM VE ONARIM (Lisans) ile UÇAK TEKNOLOJİSİ (Ön Lisans) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

• Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

• Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb.)

HAVA TRAFİK KONTROLÜ (LİSANS) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

• Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından ICAO Ek-1 Sınıf 3 hükümlerine uygun sağlık raporu almak.

• Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

PİLOTAJ (lisans) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

• Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından ICAO Ek-1 Sınıf 1 hükümlerine uygun sağlık raporu almak.

• Pilot olmasına engel Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

DENİZ ULAŞTIRMA ve İŞLETME (Ön Lisans) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

• Bu programa başvurabilmek için Yükseköğretim Kurumunun aradığı bütün koşullara ek olarak Sağlık durumunun denizciliğe uygun olduğunu belgeleyen kayıt yaptıracak öğrenci adaylarının normal sağlık raporu yerine Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünden “Gemi adamı Sağlık Yoklama Belgesi” alması gerekir.

OTS (OKUL TAHSİLAT SİSTEMİ) ŞARTLARI

*E-DEVLET ŞİFRENİZ ve aşağıda belirtilen gelir belgelerini eksiksiz temin etmeniz gerekmektedir. Ayrıca OTS başvurusunun kolayca onaylanabilmesi için KKB (Kredi Kayıt Bürosu) puanınızın olumlu olması gerekmektedir.

Özel sektör çalışanları: Maaş Bordrosu (Kaşeli ve ıslak İmzalı) Bordroyu İmzalayan İş Yerine Ait İmza Sirküleri, SGK Tescil ve Hizmet dökümü (E- Devletten Barkotlu)

Kamu Çalışanları: Maaş Bordrosu (e-Devletten Barkotlu belge)

İşveren için: Vergi Levhası, Son 3 Dönem Beyanname

Emekli için: 4a/4b/4c Emekli Aylık Bilgisi

Önemli Not: Üniversite kayıt takvimi ve kayıt için istenen belgeler için Nişantaşı Üniversitesi sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
0
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.