Nüfusu sadece bir kişiden oluşan ve kendi kendine verği veren bir kadının yaşadığı ABD kasabası hangisidir

Nüfusu sadece bir kişiden oluşan ve kendi kendine verği veren bir kadının yaşadığı ABD kasabası hangisidir
Nüfusu sadece bir kişiden oluşan ve kendi kendine vergi veren bir kadının yaşadığı ABD kasabası hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

50.000 TL'lik Altın Petek Sorusu : Nüfusu sadece bir kişiden oluşan ve kendi kendine vergi veren bir kadının yaşadığı ABD kasabası hangisidir 

A- Los Springs, Wyoming

B- Picter, Oklahoma

C- Monowi, Nebraska

D- Tenney, Minnesota

Doğru Cevap:  Monowi, Nebraska

Soruya doğru cevap verdi ve 50.000 TL kazandı

1 kişilik nüfusa sahip kasaba Monowi

ABD’nin Nebraska eyaletine bağlı Monowi kasabası, dünyanın en küçük nüfuslu kasabası olarak kayıtları geçti. Çünkü Monowi’de sadece bir kişi yaşıyor.
 
1930’larda yaklaşık 120 kişilik bir nüfusa sahip Monowi kasabası yıllar geçtikte sakinlerini kaybetti. 2000 yılı nüfus sayımına göre kasabada sadece Rudy ve Elsie Eiler çifti burada yaşamaktaydı. Kasabanın geriye kalan iki sakininden Elsie’nin kocası Rudy 2004 yılında ölünce kasabanın nüfusu 1 kişiye düştü.
 
Toplam yüz ölçümü 0,54 km² olan tek kişilik kasabanın rakım’ı ise 405 metre.
 
Kasabanın tek sakini Elsie Eiler yaklaşık 10 yıldır, 315 milyonluk nüfusa sahip Amerika’nın orta yerindeki bu kasabada tek başına yaşıyor. Koskoca Monowi’nin tek nüfusu o ! Kasabanın Belediye başkanı, tek kütüphanecisi, tek katibi, Monowi’nin tek barının sahibi ve işletmecisi… Elsie her sabah koca bir yalnızlığa uyanıyor. Kahvaltısını yapıp evine 30 metre uzaklıkta kapısında, “Kasabadaki en soğuk bira burada” yazan barına yürüyor. Biranın soğukluğu konusunda iddialı çünki kasabadaki tek bira bu barda satılıyor !
 
Kendi kendinden vergi alıyor
 
Elsie Eiler, barın camına Monowi sakinleri için arada sırada duyurular asıyor… Kasabanın ihtiyacı olan şeyler için toplantıya çağırıyor Monowi’lileri ! Duyurunun altına da “Sadece kasaba sakinleri için” yazmayı ihmal etmiyor… Bu dünyanın dışında bir romanda yaşıyor sanki Eiler… Kendi kendinden vergi alıyor. Nebraska Valiliği’ne yazı yazıp Monowi’nin bir ucundan bir ucuna kasabayı aydınlatan 4 adet sokak lambası için ödenek istiyor. Monowi’yi Elsie Eiler’in babası 1930’ların başında, tren yolunun etrafına, iş ve yeni bir hayat hayali ile gelen çiftçilerle birlikte kurmuş. Kendisi burada doğmuş, evlenmiş, yıllar önce daha iyi bir hayat için büyük kente giden kızı ve oğlu burada dünyaya gelmiş…

Kaynak:Eğitim Sistem

6
6
6
6
7
6
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
11 Yorum