O kadar uzun değil deyiminin anlamı ve kısaca hikâyesi

O kadar uzun değil deyiminin anlamı ve kısaca hikâyesi
Bu yazımızda sizlere O kadar uzun değil deyiminin anlamı ve kısaca hikâyesi hakkında bilgiler vereceğiz.

O kadar uzun değil deyiminin anlamı:

Bir konuşmada atıp tutan, ileri geri ve haddini bilmeyenler için söylenen bir söz.

O kadar uzun değil deyiminin hikâyesi:

Konuşmalarımız yalansız, riyasız ve abartısız olsun. Küçücük incir çekirdeğini doldurmayan konuları uzatıp, olur olmaz şeyleri konuşup da ileri gitmemeliyiz.

İçimizde eli boş, gönlü hoş (!) tembel insanlar can sıkıntısından ne yapacaklarını bilemezler. Vakit öldürmek için uluorta konuşurlar. Bunların kendileri gibi eli boş, gönlü hoş (!) dinleyenleri vardır.

Geveze ve boşboğaz adamın biri, bir yere misafirliğe gitmiş. Sürekli ve anlamsız konuşmalarıyla ev sahibini usandırmış. Bir ara ev sahibi, misafirine mahsus adını sormuş. Geveze adam, ismini abartılı bir şekilde uzatarak “Muuusaaa!” demiş. O da ev sahibinin ismini sormuş. Ev sahibi de “Benimki de Musa ama o kadar uzun değil, azıcık kısa.” demiş.

                Anlattıkların öz olsun,

                O kadar uzun değil.

                İncir çekirdeği dolsun,

                Uzun konuşma hoş değil.

Yatan kurttan, yeler tilki yeğdir ne demek?Genellikle gerçek anlamından uzaklaşmış birden çok sözcükten oluşan, bir kavramı ya da durumu karşılayan kalıplaşmış sözcük gruplarıdır.

Daha fazla deyim için tıklayınız.

Deyimlerin Genel Özellikleri

Deyimler, duygu ve düşünceleri bir bütün olarak anlatan, en az iki kelime ile kurulan, bir kavramı yada bir fikri belirlemek için ortaya çıkan kalıplaşmış gramer birlikleridir.


Deyim Nedir?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EgitimSistem.Com Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

89
1
88
0
1
1
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.