Öğrenci Belgesi e-Devlet’ten Alınabilecek

Öğrenci Belgesi e-Devlet’ten Alınabilecek
YÖK’ün yeni çalışmasıyla öğrenci durumu belgeleri, https://www.turkiye.gov.tr adresinden e-devlet şifreleriyle alınabilecek. Şifreleri PTT’lerden temin edebilirsiniz. İnternetten öğrenci belgesi alma

5,5 milyon öğrenciyi ilgilendiren uygulama ile öğrencilerin online olarak alacağı barkodlu belgeler kurum ve kuruluşlara yapılacak başvuru ve işlemlerde kullanılabilecek.

Öğrenci kayıtlarının online olarak yapılması, mezuniyet ve öğretim elemanı belgelerinin online alınması konularında ise çalışmalar sürdürülmekle birlikte kısa bir süre içerisinde sistemin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Bu hizmetten faydalanarak, eğitim gördüğünüz okulları gösteren Öğrenci Belgelerinizi elektronik ortamda edinebilir, her türlü resmi ve özel işlerinizde kullanabilirsiniz.
Bu hizmetten faydalanmak için e-Devlet Şifresi, Elektronik İmza veya Mobil İmza yöntemlerinden birini kullanarak e-Devlet Kapısı sistemine giriş yapabiliyor olmalısınız.
Bu işlem için herhangi br ek ücret, vergi vb. alınmamaktadır.

Öğrenci Belgesi – Öğrenci Durum Belgesi nasıl alınacak ? YÖK’ün hazırladığı kılavuz:

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.