Öğrenci davranış puanları nasıl verilecek

Öğrenci davranış puanları nasıl verilecek
İlkokul ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerin davranış puanlarının e-okul sistemine nasıl girileceği hakkındaki Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü´nün yazısı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü

Sayı : 10230228/200/423754 14/01/2015

Konu: Öğrenci Davranış Puanları .........................VALİLİĞİNE (İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

İlgi: Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği.

İlköğretim kurumlarında davranış puanları, ilgi Yönetmeliğin 29 uncu maddesinde belirtilmiş olup; "Ders yılının her döneminde öğrencilerin davranışları, Davranış Puanı Ölçütleri EK-4' de verilen ölçütler kullanılarak İlkokullarda sınıf öğretmeni, ortaokul ve İmam-hatip ortaokullarında ise şube rehber öğretmeni tarafından aynı sınıfta ders okutan diğer öğretmenlerin de görüşleri alınarak "(1) Geliştirilmeli", "(2) İyi", "(3) Çok iyi"; şeklinde değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları e-Okul sistemine işlenir ve çıktısı alınan çizelge, öğretmen tarafından dönem sona ermeden 5 (beş) gün önce okul yönetimine teslim edilir". denilmektedir. Davranış puanlarının sisteme nasıl girileceği yönünde Bakanlığımıza gelen iletiler neticesinde aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Davranış puanları, hem şube rehber öğretmeni hem de aynı sınıfta ders okutan diğer öğretmenler tarafından verilmektedir. e-Okul sisteminde davranış puanları; şube rehber öğretmeni tarafından tüm dersler, diğer öğretmenler tarafından da okuttuğu dersle ilgili işlenebilecek şekilde düzenleme yapılmıştır. e-Okul sistemine girilen davranış puanlarının ortalaması sistem tarafından otomatik olarak hesaplanmaktadır. Aynı sınıfta ders okutan diğer öğretmenlerin davranış puanları çıktısını şube rehber öğretmenine vermesi ve puanların şube rehber öğretmeni tarafından ayrı ayrı sisteme işlenmesi zaman kaybı ve kırtasiyeciliğin artmasına neden olabileceğinden önceki öğretim yıllarında olduğu gibi davranış puanları aynı sınıfta ders okutan tüm öğretmenler tarafından sisteme ayrı ayrı girilecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Funda KOCABIYIK
Bakan a. Genel Müdür

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.