Öğrencilerin eksik ders kitapları ne zaman verilecek?

Öğrencilerin eksik ders kitapları ne zaman verilecek?
2016-2017 Eğitim yılı ders kitaplarından 58 tanesi öğrencilere verilmemişti.

Dağıtımından vazgeçilen kitapların yerine yeni kitapların basımına geçtiğimiz haftalarda başlanmıştı. Öğrencilerin ders kitaplarından uzak kalmasına yol açan bu durum, matbaaların geceli gündüzlü çalışmasına rağmen bir türlü düzeltilebilmiş değil.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı'nın başlamasının üzerinden 1 ayı yakın süre geçti. Ders kitaplarının dağıtılmaması öncelikle TEOG sınavları için şimdiden hazırlanmak zorunda olan ve sınavlarına 1 aydan biraz fazla süre kalan TEOG sınavı öğrencilerini kötü etkiliyor. Ders kitapları olmadan ders işlenmeye çalışılması da cabası.

Ders kitaplarının yetiştirilmesi konusunda MEB elinden gelen çabayı göstermektedir. Matbaalar bu konuda geceli gündüzlü mesai yapsa da, ders kitaplarının dağıtımı için net bir tarih de verilebilmiş değil. Bilgiler geldikçe sizi aydınlatacağız.

- "Yeni kitaplar 31 Ekim itibarıyla öğrencilere ulaştırılacak"

MEB'in 15 yıldan beri ders kitaplarını ücretsiz dağıttığını hatırlatan Yıldız, yeni eğitim döneminde incelenen kitaplardan 58'nin içerikleri nedeniyle bakanlık tarafından kabul görmediğini ifade etti. Bu kitapların öğrencilere ulaşmadan toplatıldığı ve yerlerine yenilerinin hazırladığı bilgisini veren Yıldız, söz konusu kitapların 31 Ekim itibarıyla öğrencilere ulaştırılacağını söyledi.

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.