Öğretmen atamaları Nisan'da değil, Ağustos'ta olacak

Öğretmen atamaları Nisan'da değil, Ağustos'ta olacak
Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı: İhtiyaçlara göre, yani branş bazında ve iller bazında hangi branşta, hangi ilde, ne kadar öğretmene daha ihtiyacımız var onların dökümü yapıldıktan sonra bir öncelik sırasına koyuyoruz ve ona göre atamaları yapıyoruz. Atama

Öğretmen atamaları Ağustos'ta

"Şimdi öncelikle bu konuda Meclis'in gösterdiği dirayete teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Bakanı olarak böyle bir kadro için Maliye Bakanlığımıza teşekkür ediyorum, tabi Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Şimdi bunun 47 binin 47 bini de hemen atanacak diye bir şey söz konusu değil. İhtiyaçlara göre, yani branş bazında ve iller bazında hangi branşta, hangi ilde, ne kadar öğretmene daha ihtiyacımız var onların dökümü yapıldıktan sonra bir öncelik sırasına koyuyoruz ve ona göre atamaları yapıyoruz. Atama Ağustos'ta yapılacak. Daha önce yapılmayacak."

"Atamalarda popülizm içinde değiliz"

"Bu seçim yatırımıyla birlikte düşünülecek bir iş değil, dolayısıyla, öyle bir popülizm içerisinde değiliz. Zaten sadece bu alanda değil, hiçbir alanda bugüne kadar yani son 12 yıllık, 13 yıllık AK Parti iktidarında seçim ekonomisi uygulamadık. Seçime gidiyoruz diye yapmamamız gereken birtakım hovardalıkları tabiri caizse yapmadık, burada da aynı şekilde. Yani öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı belli zaten Temmuz başında KPSS sınavı yapılacak, o KPSS'ye girecek adaylar da Ağustos atamasını bekliyorlar. Şimdi Nisan'da olsun diyen arkadaşları ben anlıyorum, onlar da şu anda sınırda kalmış, mesela diyelim 1500 öğretmen almışız, o 1560'ıncı bir 100 kişi daha alınsa o da girecek, bunu anlıyorum, keşke öyle bir imkanımız da olsa. Ama onları aldığın zaman da bu sefer ondan sonraki 60'ıncı bir 100 kişi daha alınmasını isteyecek."

Kural, Temmuz başında KPSS

"Kural, Temmuz başında KPSS ve alan sınavları yapılacak, o sınav sonuçlarına göre de Ağustos'ta inşallah öğretmen alımlarımızı yapacağız. Branşlara göre dağılımı da o zaman konuşabilecek duruma geleceğiz."

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.