Öğretmenler Günü İle İlgili Yazı

Öğretmenler Günü İle İlgili Yazı
Bu yıl Öğretmenler günü 24 Kasım Pazartesi günü olacak. Takipçilerimize en güzel öğretmenler günü ile ilgili yazılar aktaralım istedik.

1981 yılından bu yana Yurdumuzda her 24 Kasım günleri, Öğretmenler Günü adı altında kutlanmaktadır. Bu günü tüm ülkeye ve öğretmenlerimize armağan eden kişi kuşkusuz  Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk 24 Kasım 1928 senesinde Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği unvanına sahip olmuştur. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’e “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” ünvanını 11 Kasım 1928’de düzenlediği toplantı esnasında vermiştir. Bu unvan, 24 Kasım’da yayımlanmış Millet Mektepleri Talimatnamesi’nde resmilik kazanmıştır.

1981 yılında Atatürk’ün  100. doğum yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen bir toplantıda, onun “başöğretmen” oluşunun yıl dönümlerini de tüm yurt genelinde Öğretmenler Günü adıyla kutlanması yönünde bir karar alındı. Bu karar, 26 Kasım 1992’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği kapsamında her yıl gerçekleşir.

Öğretmenler Günü, kutsal bir vazife olan öğretmenlik mesleğini icra edenleri yaptıkları görevden dolayı onurlandırmak ve onlara sonsuz şükranlarımızı sunmak için çeşitli kutlamaların yapıldığı bir gündür. Atatürk’de bu mesleğin kutsallığını şu sözleriyle açıklamıştır : “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır!”.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.