Öğretmenlerin il dışı atama şartları nelerdir?

Öğretmenlerin il dışı atama şartları nelerdir?
MEB Personel Genel Müdürlüğü iller arası isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyuruyu yayınladı.

İl dışı öğretmen atamalara hangi öğretmenler başvurabilir? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2014 yılı il dışı yer değiştirme ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme yönetmeliğine göre  öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri aşağıdaki gibi yapılacaktır.

Öğretmenlerin, 2014 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri, 06/05/2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği doğrultusunda aşağıda belirtilen açıklamalar çerçevesinde yapılacaktır.

1-  İller arası isteğe bağlı yer değiştirecek öğretmenlerden;

a)    Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar, bu yükümlülüklerini tamamlayanlar veya muaf olanlardan 30 Eylül 2014 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

b)       Birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar ile başvuruların son günü itibarıyla adaylıkları kaldırılmış olanlar, istemeleri halinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme başvurusunda bulunabilir. Bu kapsamdaki öğretmenlerde bulundukları ilde 3 yıllık çalışma süresi aranmaz; bunlardan tercihlerinden herhangi birine atanamayanlar bulundukları yerde görevlerine devam edeceklerdir.

c)    Dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanlarında görevli zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden 15 Eylül 2014 tarihi itibarıyla bulundukları ilde 3 yılını dolduranlar, il içinde veya iller arasında zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

ç) 2012, 2013 ve 2014 yıllarında iller arasında yer değişikliği yapıldıktan sonra çeşitli sebeplerle eski görev yerlerine iade edilenlerin, eski ve yeni görev yerlerindeki hizmet süreleri 3 yılın hesabında birlikte değerlendirilecektir.

d)   Doğrudan Bakanlığa bağlı taşra teşkilâtı kapsamında bulunan eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, istemeleri halinde iller arası yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

Devamı için aşağıdaki linki tıklayınız.

Öğretmenlerin İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu İçin Tıklayınız

Öğretmenlerin İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu  İle İlgili Valiliklere Gönderilen Yazı İçin Tıklayınız

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.