OHAL Komisyonu'na nasıl başvurulur

OHAL Komisyonu'na nasıl başvurulur
Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme komisyonuna başvurular bugün (17 Temmuz 2017) başlıyor. OHAL komisyonuna meslekten ihraç edilen kamu görevlileri, dernek, vakıf, basın kuruluşu gibi kapatılan kurumlar, öğrencilikten atılan öğrenciler ...

OHAL KOMİSYONUNA KİMLER BAŞVURABİLİR, OHAL KOMİSYONU BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

OHAL Komisyonu, OHAL boyunca yapılan tüm işlemleri inceleyebilecek. MEB personelleri, kamu personelleri, Emniyet ve TSK personelleri, askeri öğrenciler, kapatılan kurum ve kuruluşların yetkililer, bunlar dışında kalan haklarında Kanun Hükmünde Kararname ile işlem tahsis edilmiş gerçek ve tüzel kişiler OHAL inceleme komisyonuna başvuru yapabilecekler.
 
Başvurular, https://ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr adresinde bulunan ve elektronik ortamda hazırlanan başvuru formu doldurulmak suretiyle yapılacak. Başvuru'nun yapılışı:
 
1- Şahsen başvuru kısmından, gerekli kişisel bilgiler girilip, telefona SMS onayı kodu (Tek kullanımlık şifre: kaydedilmeden çıkıp tekrar girildiğinde şifre tekrar alınacak) alınacak.
2- SMS onay kodu girildikten sonra ikinci aşamada nüfus kayıt bilgileri otomatik olarak gelecek. Lisans bilgileri ile iletişim bilgileri tekrar girildikten sonra bu sayfadan ileri denilip 3. aşamaya geçilecek
3- Üçüncü aşamada, ilgili KHK numarası otomatik gelmektedir. Burada bir hata var ise KHK Ekle butonuyla ekleme yapılacak.
4- Dördüncü aşamada, dilekçe yazılacak. (Beyan 6000 karakter ile sınırlandırılmış olup, Word ortamında bu yaklaşık 2 sayfaya tekabül etmektedir) Dilekçenin verileceği Valilik seçilecek.
5- Beşinci aşamada, dilekçenin ön izlemesine bakılıp, print edilecek, yani sayfa yazdırılacak. Yazıcı çıktısı alınan dilekçe, beyan edilen Valiliğe teslim edilecek.

OHAL KOMİSYONU BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR? OHAL BAŞVURUSU İTİRAZI NASIL YAPILIR?

OHAL Komisyonuna başvuru süresi kısıtlı. Komisyon, başvuruları almadan önce yayınlanan bir KHK’yla ihraç edilme söz konusuysa, başvuruların alınmaya başlandığı tarihten itibaren 60 gün içinde yapılan itirazları incelemeye alacak. Eğer komisyonun başvuruları aldığı tarihten sonra yayınlanan bir KHK’ya itiraz söz konusuysa o zaman süre KHK’nın yayınlandığı günden itibaren başlayacak. Komisyon gerekli şartları yerine getirmeyen itirazları incelemeden geri çevirebilecek.

OHAL inceleme komisyonu elektronik başvuru formu teslim tarihi nedir?

Yapılan bu elektronik başvurunun formunun çıktısı başvuru sırasında beyan edilen kuruma en geç 14 Eylül 2017 tarihine kadar teslim edilmek zorundadır. OHAL inceleme komisyonu başvurusunda yanlışlık yapılmışsa ne olacak? Eğer evrakınızı teslim etmediyseniz başvurunuzda güncelleme yapabileceksiniz.
 
Başvuru Güncelleme : ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr adresi üzerinden yapılan başvuru güncellenebilir. Burada dikkat edilecek husus başvuru formunun kuruma teslim edilmemiş olması gerekmektedir. Ekranda görüldüğü gibi Başvuru Güncelle butonu aracılığı ile yapılan başvuruda güncelleme yapılabilir. OHAL inceleme komisyonunda hata yapıldıysa, eksik yanlışlık varsa bu sayede değiştirilebilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.