Okul müdürlerini görevden alan 40 Milli Eğitim müdürü ifade veriyor

Okul müdürlerini görevden alan 40 Milli Eğitim müdürü ifade veriyor
Okul müdürlerini somut bilgi ve belgeye dayanmadan, sözlü mülakatla 75'in altında puanlar vererek görevden aldığı iddia edilen Milli Eğitim müdürlerine yönelik soruşturmanın, ikinci değerlendirme safhasına geçildi.

MEB müfettişleri tarafından geçen aylarda ifadesine başvurulan 37 bürokrattan sonra şimdi de 40 ilçe Milli Eğitim müdürü ve yardımcılarının soruşturmasına başlandı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde başlayan soruşturma kapsamında, hukuksuz işlem yapanların yargılanmasının da önü açılacak. Müfettişler, ilk değerlendirme sonucunda üç ilçe Milli Eğitim müdürü ve üç şube müdürünün, Okul müdürlerini hukuksuz yere görevden aldıklarını tespit ederek yargı yolunu açmıştı. Türk Eğitim-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, sözlü emirle hareket eden ve mahkeme kararlarını uygulamayan MEB bürokratlarını uyararak, "Bugün valilerimizle ilgili konuşulanlar, yarın sizin için de konuşulacaktır." dedi.

'BÜROKRATLARI UYARIYORUZ, VALİLERİN DURUMUNA DÜŞMEYİN'

Sözlü emirle hareket edenlerin mutlaka yargılanacağını iddia eden Demir, "Bu yöneticilerimize de sizlerin aracılığıyla açık çağrıda bulunuyorum. Bu inadınızdan vazgeçin, çünkü burada bir mahkeme kararı var. Mahkeme, açık ve net bir şekilde, 'somut bilgi ve belgeye dayandırmadan siz bir karar vermişsiniz ve bu kararınız yanlış' diyor. Ben bu arkadaşlarımızı uyarıyorum. Bugün valilerimizle ilgili konuşulanlar, yarın sizin için de konuşulacaktır. Şimdiden önleminizi alın. Gelen mahkeme kararlarında dün yaptığınız hataları bir tarafa bırakın, bu yaptığınız yanlışları düzeltin." dedi.

'BİR KAYMAKAM İZİN VERİYOR, DİĞERİ VERMİYOR'

Kaymakamların da mülki idari amir olarak suç işlediğini iddia eden Demir, "Bu süreçte yine bütün kaymakamlarımıza sesleniyorum. Bir ilçe kaymakamı bu işe olur verirken diğer ilçe kaymakamının da olur vermemesi, mülki idari amirlerle ilgili yeni süreçler doğurabilir. Buna da dikkat etmemiz gerekiyor, çünkü konu aynıdır, yapılan işler aynıdır. Bütün ilçelerimizde bu işlem aynı şekilde vuku bulmuştur. Siz buna rağmen bir ilçede kaymakamın izniyle soruşturma açabiliyorken diğer ilçede kaymakam izniyle soruşturma açamıyorsanız, bunu da yarın tarih yargılar. Buna da hepimizin dikkat etmesi gerekir. Biz soruşturma yapan müfettişlerimize güveniyoruz. Sürecin sonunda bu ülke, milletimiz yapılan yanlışlıkları görecektir." şeklinde konuştu.

89 OKUL MÜDÜRÜ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, yönetici değerlendirme kılavuzu kapsamında geçen yıl 8 bin 400 okul müdürünü görevden alması üzerine okul müdürlerinin Danıştay'da açtığı davalar lehlerine sonuçlanmıştı. Buna rağmen MEB yetkilileri, okul müdürlerini görevden almıştı. Bu hukuksuzluğa tepki gösteren İzmir'deki 500'e yakın okul müdüründen 89'unun şikayet dilekçesini, müfettişler yerinde inceledi. Aralarında İzmir İl Milli Eğitim Müdürü ve yardımcısının da bulunduğu 37 yönetici soruşturmaya tâbi tutuldu. Soruşturma sonucunda hazırlanan raporda, üç ilçe Milli Eğitim müdürü ile üç şube müdürünün görevini kötüye kullandığı belirtilerek, haklarında savcılığın soruşturma açma talebine olumlu cevap verilmesi istendi. Rapor, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın imzasıyla yürürlüğe girdi.

MEB müfettişlerinin ikinci değerlendirme soruşturmasını yorumlayan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Demir, birinci değerlendirme raporuna rağmen hukuksuz uygulamanın devam ettirildiğini söyledi. 37 yöneticinin ardından şimdi de 40 yöneticinin yeniden soruşturma geçirdiğini aktaran Demir, yaklaşık bir yıllık süreçte 70'e yakın okul müdürünün, ikinci değerlendirmede 75 ve üzeri puan alarak göreve başladığını kaydetti.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.