Okullar Yeni Eğitim Yılına Böyle Başladı

Okullar Yeni Eğitim Yılına Böyle Başladı
Yeni eğitim yılının başlamasına rağmen okullardaki eksiklikler hem öğrencileri hem de velileri düşündürmeye devam ediyor.

Erzurum'un Oltu İlçesi'nde eğitim yılının açıldığı ilk hafta Karabekir Ortaokulu'nda Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan onarım öğrencileri zor durumda bıraktı. Kız öğrenciler bitişikteki Karabekir İlkokulu'nu, erkek öğrenciler de okullarındaki erkek öğretmenler tuvaletini kullanıyor.

Yeni eğitim yılının başlamasına rağmen Oltu İlçesi'ndeki birçok okulda bakım ve onarım çalışmaları bitirilemedi. Bu okullar arasında bulunan tuvaletlerdeki çalışmaları devam eden Karabekir Ortaokulu öğrencileri okulda sıkıntılarla karşılaştı. Tadilatta olan okula çocukların gitmesinin tehlikeli olmduğunu iddia eden veliler, "İnşaata sivil bir kişinin girmesi tehlikeli ve sakıncalı ise tadilata alınan okula öğrencilerin gitmesi de o kadar tehlikeli. Şu anda okullarda yapılan çalışma tamamen bir şantiyeyi andırıyor. Çocuklar okulların tuvaletini kullanamıyor. 3 ay boyunca tadilat çalışmasını bitiremeyen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu soruna kısa sürede çözüm bulmalı" dedi. 

ADVERTISEMENT
 

Yeni eğitim yılının açılışının yapıldığı Veyisefendi İlkokulu'nda düzenlenen törende konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Sekmen, 2014 yılında 590, 2015 yılında ise, 509 olmak üzere toplam 1099 okulda bakım ve anırım yaptıklarını söyledi. Sekmen, şöyle konuştu: 

"Arzumuz; yavrularımızın okuduğu okulların tertemiz, pırıl pırıl olması. Ben hakikaten, mahallelerimizden, ilçelerimizden ve il merkezimizden çocuklarımızın yetişmesine büyük katkı sağlamak istiyorum. Buna mutlaka okul müdürlerimizin ve öğretmenlerimizin de karşılık vermesini bekliyorum. Biz sadece fiziki şartları güzelleştirerek bu çocuklarımızı geleceğe götüremeyiz. Bu çocuklarımıza mutlaka eğitim öğretimde imkan sunmamız, onların başarılı olmasına katkı sağlamamız gerekir." 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okuldaki tuvaletin bir an önce bitirilmesi için ihale dışı iki işçi tutarak çalışmaları hızlandırdı. Okul yönetimi tüm öğrencilerin komşu okula gitmesi halinde yoğunluk olması nedeniyle sadece kız öğrencilerin gitmesini, erkek öğrencilerin ise okul binasındaki erkek öğretmenler tuvaletine gitmesini istedi. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.