Okulun İlk Gününde Öğrencilerinizi Etkilemenin 6 Yolu

Okulun İlk Gününde Öğrencilerinizi Etkilemenin 6 Yolu
Okulun İlk Gününde Öğrencilerin Sizi Sevmesini Sağlamanın 6 Yolu

1 – Herkesin ismini tek tek öğrenin (150 öğrenciniz olsa bile)

Kimse bunun kolay olduğunu iddia etmiyor, ama bu, birinci günde yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri. Yıllar boyunca, üçüncü haftaya gelmemize rağmen öğrencilere isimlerini sorup durdum. Hiçbir bahanem yoktu, sadece tembellik ediyordum. Öğrencilerinizin çoğu zaten kendilerini görünmez hissedecekler. Daha ilk günden isimlerini öğrenerek onlara ne kadar önemli olduklarını gösterin.

İsim oyunları oynayın, sorular sorun, isimleri tekrar edin, söylerken isimleri yazın. Ne gerekiyorsa yapın ve o isimleri öğrenin. Tıpkı eski ve sevilen “Cheers” adlı dizinin jenerik müziğinde olduğu gibi, “Herkesin adını bildiği bir yerde olmak istersin”. Öğrencileriniz de öyle.

2 – Gülümseyin

Öğrencilerin kaç kez “Bay Barnes yüzünüz asla gülmüyor” dediğini saymak için bir abaküse ihtiyaç duyardım. Korkunç günlerdi. Nefret etmesi çok kolay olan aksi biriydim. Gülümsemeyi öğrendiğim için çok mutluyum. Ben gülümsemeye başladığımda, karşılığında öğrencilerim de bana gülümsedi. Beni ve sınıfımı daha çok sevmeye başladılar. Ve sonra öğrenmek eğlenceli bir hale geldi.

3 – Öğrencilere nelerden nefret ettiklerini sorun

Öğrenciler; okulun, sizin konunuzun ya da belli öğretme tarzlarının nelerinden nefret ettiklerini tartışırlarken, öğrencileri gruplara ayırmak ve onlar hakkında bir şeyler öğrenmek (ve isim pratiği yapmak) için size harika bir fırsat sunarlar. Pek çok öğretmen, öğrencilerden kendileri hakkında ya da geçirdikleri yaz tatili ya da yapmaktan keyif aldıkları şeyler hakkında bir şeyler yazmalarını ister. Konuyu değiştirir ve onlara nelerden nefret ettiklerini sorarsanız ve dürüst olmalarına asla kızmayacağınıza söz verirseniz, size güvenmeye başlayacaklardır. Ve güven, sevgiye uzanan yoldaki en önemli atlama taşıdır.

4 – Müfredatı unutun

Eğer okulun ilk gününde bütün gün boyunca müfredattan hiç bahsetmeseniz ne olabilir? Elbette birkaç çalışkan çocuk size ders programını soracaktır. Onlara şunu söyleyin: “Şu anda bu konu hakkında endişe etmeyin. Haydi biraz eğlenelim” Yüzlerindeki ifadeyi hayal edebiliyor musunuz?

5 – Onları güldürün

Gülmenin sınıfımda “felaket” olarak görüldüğü bir dönem vardı. Her zaman ve sürekli çalışmak vardı. Ve bu kesinlikle hiç de eğlenceli değildi. Geçirdiğim harika bir yazdan sonra öğrenmenin bilgi kadar eğlenceyle de ilgisi olduğunu keşfettim.

Öğrencileri güldürmek için okulun ilk gününden daha iyi bir zaman olamaz. Komik bir tişört giyin, aptalca bir espri yapın ya da bir palyaço gibi giyinin. Onları güldürün. Ve sonraki günleriniz şimdiye kadar geçirdiğiniz en güzel okul günleri olabilir.

6 – Onlara ilham vermeyi vadedin

Okulun ilk gününü samimi bir vaatle bitirin (elbette sözünüzü tutmanız gerekecek). Şuna benzer bir şey söyleyin: “Merak ve ilham dolu bir yolculuğa başlıyoruz. Eğer bana elinizden gelen en iyi çabayı göstereceğinize söz verirseniz, ben de size ilham vereceğime söz veririm.”

Kendi çocukluğunuzu düşünün. Sevdiğiniz en az bir öğretmen vardır. Bunu, öğretmeninize değil ama arkadaşlarınıza ve ailenize söylemişsinizdir. Sizi meraklandıran, size ilham veren bir öğretmenle muhteşem bir gün geçirmişsinizdir mutlaka. Öğrenmeyi ne çok sevdiğinizi, bir fark yaratmak istediğinizi fark etmenizi sağlayan bir öğretmenle.

Bugüne dek hep siz insanlara bir öğretmeni sevdiğinizi söylediniz.

Bir gün, eğer bir şeyleri doğru yaparsanız, bir öğrenci (umarım pek çoğu) birilerine sizi sevdiğini söyleyecektir.

Ve bu yolculuk okulun ilk gününde başlar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.