Ölçülü olmak ile ilgili kompozisyon

Ölçülü olmak ile ilgili kompozisyon
İnsanlar günlük hayatlarında bir çok sosyal ortama girerler ve bu ortamlarda insanlara karşı bir takım hal ve hareket sergilerler. Önemli olan ise insanların çevrelerindeki insanlara karşı ölçülü davranmasıdır.

Dikkatli, sınırını bilerek, adaletli, hassas ve düşünceli davranmak ise bir ölçülü davranma örneğidir. İnsanlar; duygularını, düşüncelerini, hal ve hareketlerini dengeleyerek kontrollü bir şekilde gösteriyor ise ölçülü davranmış olurlar.

Ölçülü olan bir insan kendisini bilir yani; tutkularını, isteklerini, korkularını ve davranışlarını farkına varır. Böyle insanlar çıkarları için asla ve asla hareketlerini değiştirmez ve her ne olursa olsun hayatı boyunca girdiği her ortamda hal ve hareketlerine, duygularına, düşüncelerine hakim olabilir çünkü ölçülü insanlar kendilerini herkesten daha iyi tanırlar.

Ölçülü davranan insanlar gösterdikleri her hareketlerinde sorumluluklarını bilirler ve kesinlikle bulundukları ortamlarda boş boş konuşmazlar. Ölçülü insanlar eline, beline ve diline sahip çıkarlar ve herhangi bir gerekli durumda da insanlara gerekli ve doğru olan bir biçimde tepkilerini gösterirler ve yerinde olan tepkileri vermekten geri durmazlar.

Kaynak:Eğitim Sistem

7
5
5
5
5
5
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.