Olric hangi romanın başkahramanın hayali arkadaşıdır?

Olric hangi romanın başkahramanın hayali arkadaşıdır?
Bir zamanlar sosyal medya fenomeni haline gelen Olric hangi romanın başkahramanının hayali arkadaşıdır sorusunun cevabını vereceğiz.

Kim Milyoner Olmak İster 27 Şubat Pazartesi 658. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Behçet Mutlubaş İstanbul'dan katılıyor İnsan Kaynakları Danışmanı;

Soru : Bir zamanlar sosyal medya fenomeni haline gelen Olric hangi romanın başkahramanının hayali arkadaşıdır

A-Kara Kitao

B- Huzur

C- Tutunamayanlar

D- Aylak Adam

Doğru Cevap: Tutunamayanlar

Tutunamayanlar, Oğuz Atay'ın ilk romanıdır. 1970 yılında TRT Roman Ödülü'nü kazanmıştır.
 
Çoğu yazar ve okuyucuya göre modern Türk edebiyatının en önemli eserlerinden biridir. Kullanılan dil ve anlatım şekli itibariyle edebiyatta bir devrim olarak kabul edilmektedir. Kitap belirli bir olayı sergilemekten çok; izlenimler, çağrışımlar, taşlamalar, ayrıntılar ve ruhsal çözümlemelerden oluşur. Berna Moran, bu kitabı hem içerik hem de biçimsel özellikleri bakımından Türk edebiyattında yepyeni bir evre olarak değerlendirmekte, Jale Parla ise Don Kişot'tan Günümüze Roman adlı çalışmasında modern ve postmodern roman bağlamında Atay'ın ve Tutunamayanlar'ın yerini belirtmektedir.
 
Olric ve Efendisi (Oğuz Atay- Tutunamayanlar) Olric ve efendisi, kimdir, sözleri, şiiri, kitabı, kitap, yazarı, hakkında herşey burada meleklerim. Son zamanlarda bir fenomen haline gelen ve dillerden düşmenyen Olric ve efendisi hakkında bilinmeyenler bu yazıda meleklerim. Dahası Olric ve efendisi dialograrının en anlamlılarından oluşan bir arşivi de sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kaynak:Eğitim Sistem

30
0
2
0
0
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.