Orhun Abideleri’nin günümüzde bulunduğu ülke hangisidir

Orhun Abideleri’nin günümüzde bulunduğu ülke hangisidir
Bulmacada Orhun Abideleri’nin günümüzde bulunduğu ülke hangisidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çengel ve kare bulmacada sorulan Orhun Abideleri’nin günümüzde bulunduğu ülke hangisidir sorusunun yanıtı 10 harflidir cevaba MOĞOLİSTAN yazabilirsiniz.

Bilge Kağan ve Kültigin adına dikilmiş olan kitabeler, Moğolistan'ın başkenti olan Ulanbatur'a 400 km mesafedeki Orhun Vadisinde yine Karakurum kentine 45 km mesafede bulunan Koço Çaydam bölgesindedir. Tonyukuk adına dikilen kitabeler ise yine Ulanbatur'a 100 km mesafede bulunan Bayançotko bölgesindedir.
Yazıtlar, 1889 yılında Moğolistan’da Orhun Vadisi'nde bulunmuşlardır. Bu yazıtlar II. Göktürk Kağanlığı'na aittir. Yazılış tarihleri MS. 8. yüzyılın başlarına dayanmaktadır. Yazıtlardan Kül Tigin Yazıtı 732 yılında, Bilge Kağan Yazıtı 735 yılında yazılmışlardır.

2
1
2
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.