Ortaokul ve liselerin ortak sınav tarihleri belirlendi

Ortaokul ve liselerin ortak sınav tarihleri belirlendi
MEB, ortaokul ve liselerde ilk kez uygulanacak ortak sınav tarihlerini açıkladı. 6'ncı sınıf Türkçe ve matematik ile 9'uncu sınıf Türk dili ve edebiyatı ve matematik dersleri için 1'inci dönem 2'nci ortak yazılı sınav tarihleri 26-27 Aralık 2023 olarak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla bu yıl ilk kez ortaokul 6'ncı sınıfların 'Türkçe' ve 'matematik' dersleri ile lise 9'uncu sınıfların 'Türk dili ve edebiyatı' ve 'matematik' derslerinin ikinci yazılı sınavlarını 'ülke genelinde ortak sınav' şeklinde düzenleme kararı aldı.

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ortak sınav haftası uygulaması kapsamında genelge yayımlandı.

ORTAK SINAV TARİHLERİ

Genelgeye göre, ülke genelindeki ilk ortak sınavlar, ortaokul 6'ncı sınıf Türkçe ve matematik dersleri için 26 Aralık 2023 Salı günü,

9'uncu sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için ise 27 Aralık 2023 Çarşamba günü yapılacak.

SINAVLAR OKULLARDA YAPILACAK

Hazırlanan sorular, okullara teslim edilecek ve sınav okul tarafından yapılacak. Sınav evrakı, il ölçme değerlendirme merkezlerince değerlendirilecek. Ortak sınavlar ölçme değerlendirme ilkelerine göre ve kazanımları ölçen sorulardan oluşacak.

SINAVA GİREMEYEN ÖĞRENCİLERE MAZERET SINAVI YAPILACAK

Ortak sınavlara katılamayan öğrenciler için mazeret sınavları yapılacak. Ülke ve il ve ilçe geneli ortak yazılı sınavların mazeret sınavı tarihleri milli eğitim müdürlüklerince ayrıca duyurulacak ve okul müdürlükleri tarafından e-Okul’a girilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği ile okul öncesinden 12. sınıfa kadar okullarda ölçme değerlendirme uygulamalarına ilişkin yeni esaslar getirilmişti. Bu kapsamda, ortaokul ve liselerde, 'ülke genelinde', 'il ve ilçe genelinde' ve 'okul genelinde' olmak üzere 3 farklı ortak yazılı sınav yapılacağı açıklanmıştı.

1
1
3
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.