ÖSYM 2015 Boş Kalan Kontenjanlar Listesi

ÖSYM 2015 Boş Kalan Kontenjanlar Listesi
ÖSYM 2015 Boş Kalan Kontenjanlar Listesi ne zaman belli olacak?

Kayıtlar sonucu oluşacak boş Kontenjanlar belli olduktan sonra sitemize eklenecektir.

Yerleştirme sonucu oluşan boş kentenjanlar için tıklayınız

Ek yerleştirmeler, 2015 yılı ÖSYS tercihinin ardından herhangi bir bölüme yerleştirilemeyen adaylar için yapılacaktır.

Ek Yerleştirme Tercih Tarihleri Ne Zaman: 17-21 Ağustos 2015

Ek Yerleştirme Sonrası Üniversiteye Kayıt Tarihleri Ne Zaman: 31 Ağustos 2015 ile 04 Eylül 2015

2015 Ek Yerleştirme Nasıl Yapılacak Kısaca Bilgi ?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2015-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dâhil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.

Sınavsız geçiş dâhil merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramıyacaktır.

Ek Yerleştirmede; Tablo 4’teki lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

Ek yerleştirme tercih ücreti 15,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.