ÖSYM DİB-MBSTS sınav ücretine % 100’lük artış yaptı

ÖSYM DİB-MBSTS sınav ücretine % 100’lük artış yaptı
ÖSYM tarafından gerçekleştirilen DİB-MBSTS başvurularının bugün başlamasıyla birlikte geçen yıl mart ayında 240 TL olan sınav ücretinin bir yıl içinde yüzde 100 oranında artarak 480 TL’ye yükseldiği görüldü.

ÖSYM'nin gerçekleştirdiği DİB-MBSTS sınavının ücretinde büyük bir artış yaşandı. Geçen yıl mart ayında 240 TL olan sınav ücreti, bu yıl 480 TL'ye yükseldi. Bu, sınav ücretinde %100'lük bir artış anlamına geliyor.

2023 yılında sınav ücreti 240 TL olarak belirlenirken, geç başvuru ücreti ise 360 TL idi. 2024 yılında ise sınav ücreti 480 TL olarak belirlendi ve geç başvuru ücreti 720 TL oldu. Adaylar, 24 Ocak-1 Şubat 2024 tarihleri arasında sınav ücretini ÖSYM adına belirtilen bankalara yatıracaklar. Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar ise sınav ücretini aynı gün %50 artırımlı olarak (720 TL) ödeyecekler.

ÖSYM'nin başvuru kılavuzunda belirtildiği gibi, adaylar sınav ücretini bankalarda veya ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeyebilecekler. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda ise sınav ücreti aynı gün saat 23.59'a kadar ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER bölümündeki "ÖDEMELER" alanından ödenebilecek.

2023 yılı sınav ücreti ile ilgili ÖSYM başvuru kulavuzundaki bölüm;

Sınava girecek adaylar, 240,00 TL olan sınav ücretini, 16-24 Mart 2023 tarihleri arasında kılavuzda yer alan bankalara ÖSYM adına yatıracaklardır. Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir. Adaylar sınav ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak da yatırabileceklerdir. Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar, sınav ücretini aynı gün %50 artırımlı olarak (360,00 TL) yatıracaklardır. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23.59’a kadar ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.

2023 yılı sınav ücreti ile ilgili ÖSYM başvuru kulavuzundaki bölüm;

Sınava girecek adaylar, 480,00 TL olan sınav ücretini, 24 Ocak-1 Şubat 2024 tarihleri arasında kılavuzda yer alan bankalara ÖSYM adına yatıracaklardır. Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir. Adaylar sınav ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak da yatırabileceklerdir. Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar, sınav ücretini aynı gün %50 artırımlı olarak (720,00 TL) yatıracaklardır. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23.59’a kadar ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.