ÖSYM'den YGS öncesi olay Cizre kararı!

ÖSYM'den YGS öncesi olay Cizre kararı!
ÖSYM, güvenlik gerekçesiyle Şırnak'ın Cizre ilçesindeki çok sayıda sınav noktasını YGS sınav merkezleri listesinden çıkardı.

ÖSYM, Şırnak'ın Cizre ilçesini güvenlik gerekçesiyle sınav merkezi olmaktan çıkardı.

13 bin öğrencinin Yükseköğretime Geçiş Sınavı-YGS'ye girmek için başvuru yaptığı ilçede, sadece 7 yerde YGS yapılacak. 7 yerin 6 bin öğrencilik kapasitesi bulunurken, kalan 7 bin öğrenci ise il dışında sınava girecek.

Karar ÖSYM İl Koordinatörlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü raporları doğrultusunda alındı. Alınan karar göre, YGS Cizre'de yalnızca Balveren ve Kumçatı beldeleri ile 5 köy’de yapılacak. Kapasitenin üzerinde kalan öğrenciler ise sınava çevre illerde girecek.

ÖSYM'nin kararı Cizre'deki öğrenci ve velilerin tepkisine neden oldu. 

ÖĞRENCİLER 2010’DA DA GÖNDERİLMİŞTİ

2010 yılında ÖSYM kopya iddiasıyla Cizre’de sınav yapılmamış, Cizreli öğrencileri Malatya, Elazığ ve Bitlis gibi illerde sınava girmişlerdi. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.