ÖSYS Çıkmış Sorular

ÖSYS Çıkmış Sorular
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 1998-2017 yıllarında üniversiteye giriş sınavlarında sorulan tüm sorular ve cevap anahtarları kurumun internet sitesinde yayımlandı.

ÖSYM'nin internet sitesinde ilk kez "Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Sınavı Geçmiş Yıllarda Çıkan Sorular" bölümüne yer verildi.

Merkez tarafından geçmişte üniversiteye girişte düzenlenen Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), Yabancı Dil Sınavı (YDS), Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) gibi 1998 yılından itibaren yapılan sınavlara ait sorular ve cevap anahtarları erişime açılırken diğer sınavlara ait önceki soruların da açıklanmasının planlandığı öğrenildi.

ÖSYM bilindiği üzere sınav sorularını bir dönem resmi internet sitesi üzerinden yayımlamaktaydı. Ancak sonradan alınan kararlar ile sorular sadece belirli zaman aralıklarında sınava giren öğrenciler için paylaşıldı.

Daha sonrasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aldığı karar ile soruların sadece belirlenecek yüzdesinin yüzde 10'unun kamuoyuna duyurulacağını belirtmişti.

Adaylar Bu Sınav Soruları İle Yanıtlarına Nasıl Ulaşacak?

Buna göre adayların hemen http://osym.gov.tr/TR,15045/osys-cikmis-sorular.html linkini kopyalaması ve tarayıcılarının url bölümüne yapıştırması gerekmektedir. Bu link üzerinden adaylar 2017 dahil geçmişe yönelik tüm üniversite sınav soruları ve cevaplarına ulaşabilir istediği soruya bakabildiği gibi cevabını da öğrenebilir.

1999-2017 arasında yayınlanan soruları indirmek için tıklayını

Kaynak:Eğitim Sistem

1
47
3
1
31
2
80
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.