ÖSYS yerleştirme sonuçları

ÖSYS yerleştirme sonuçları
ÖSYM tarafından büyük beklenti içinde beklenen LYS tercih sonuçları için sosyal medyada yüzlerce öğrenci kampanya başlattı ve bu konuyla alakalı eleştiriler yapıldı. ÖSYM tarafından sonuçların ne zaman açıklanacağı belli oldu.
LYS tercih sonuçlarının açıklanmaması üzerine tepkiler çoğalıyor. Özellikle sosyal medya hesaplarından tercih sonucu bekleyen öğrenciler sürecin uzamasına tepkili. LYS tercih sonuçları hakkında atılan mesajın sayısı 10 bini geçmiş bulunuyor. LYS tercih sonuçlarıyla ilgili ÖSYM tarafından bir açıklam yapıldı ve yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. İşte, LYS tercih sonuçlarının açıklanacağı o tarih.

ÖSYS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

2017-ÖSYS yerleştirme sonuçları, 8 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM'nin https:/sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kayıtlarda iki tarih geçerli: İnternet üzerinden ve üniversite tarafından yapılacak. İnternet üzerinden başvuruları 11-16 Ağustos tarihleri arasından e-Devlet üzerinden yapılacak. Üniversiteler üzerinden kayıtlar ise 14-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.
 
LYS tercih işlemleri için verilen süre 26 Temmuz’da doldu, tercihlerin üzerinden 1 hafta geçmesi nedeniyle sonuç araştırmaları yoğunlaştı. İstedikleri üniversiteye yerleşip yerleşemediklerini büyük bir merakla sorgulayan adaylar, ÖSYM'ye Twitter üzerinden ulaşmaya çalışıyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.