Otobiyografi nedir, otobiyografi örneği

Otobiyografi nedir, otobiyografi örneği
Otobiyografide kendini anlatıyorsun. Otobiyografi ya da öz yaşam öyküsü, yazarın kendi yaşam öyküsünü anlattığı edebiyat türüdür. Kaynak olarak kişi kendini ve aile büyüklerinden aldığı bilgileri kullanır.

Otobiyografi nedir

Kişinin kendini bir kağıt üzerine veye birisine kendisini tanıtması ve ifade etmesidir. Otobiyografi ya da öz yaşam öyküsü, yazarın kendi yaşam öyküsünü anlattığı edebiyat türüdür. Kaynak olarak kişi kendini ve aile büyüklerinden aldığı bilgileri kullanır. Yazarın kendinden söz ederken nesnel olması zor olduğundan otobiyografi yazmak güçtür.

Otobiyografi örneği:

Merhaba,

Ben Duygu. 1997 yılında İzmir'de doğdum.Şu anda 13 yaşındayım. Boyum 1.50 kilom 35 kilogramdır. Annemin adı Aylin, babamın adı ise Oğuz'dur. Annem holding müdürü, babam ise mühendistir. Peyami Safa İlköğretim Okulunun 6/A sınıfında okuyorum.

Fotoğraf çekmeyi, kitap okumayı ve müzik dinlemeyi çok seviyorum.En çok sevdiğim yemekler pizza ve hamburgerdir. Hobilerim; bisiklet sürmek, yüzmek, ders çalışmak, alışveriş yapmak, buz pateni yapmak ve kayak yapmaktır. Fobilerim ise böcekler ve hırsızlardır.

Benim 2 tane kaplumbağam vardır. 1. Yumurcak, 2. Şirin'dir. 2'side 3 aylık. En çok sevdiğim hayvan köpektir. En sevdiğim şarkıcı Hadise'dir. Pop tarzı müzik dinlerim. En çok sevdiğim arkadaşım Alev ve Ayça'dır.

Otobiyografi 2. Örnek

7 Mayıs 1998 doğumluyum. Adıyaman ilinin Merkez ilçesinde doğdum. Anadolu lisesinde 10.Sınıf öğrencisiyim. Sayısal bölümünde okuyorum. İlköğretimi birincilikle bitirdim. Her ne kadar Anadolu lisesinde ve sayısal bölümünde olsam da Güzel Sanatlar Lisesi veya Sözel bölüme daima ilgim olmuştur. 2 sene önce okulda yapılan şiir yarışmasında birinci oldum. Ardından uzun bir süre roman ve denemeler yazdım. Bu yaz bir sitede 3 aylık bir süreçte makale yazarlığı yapmıştım. Bazı sebepler dolayısı ile bıraktım. Ancak belli bir gelire sahiptim.

Çevremdeki olaylara karşı duyarlı, araştırmayı seven, bir insanın zamanla değil de öğrendiği her bilgi ile biraz daha büyüdüğünü düşünen meraklı ve maceracı bir kişiliğe sahibim. Etrafımdaki yenilikleri hemen fark eden ve bu konuda araştırmalar yaparak bu yeniliği öğrenmeye çalışan bir karakterim var.

Olaylara önce kendi bakış açım ile sonra karşımdakinin bakış açısı ile ve en son olarak ise dışarıdan izleyen bir insanın bakış açısı ile bakarım. Yanlış yapmaktan nefret eden, hatalarını asla unutmayan yapım sayesinde zamanla hata yapmamayı öğreniyorum.

İnsanlar ile konuşmayı çok seven, sorulan sorulara büyük bir zevkle cevap veren, tıp hakkında araştırmalar yapan, modayı yakından takip eden, en iyi olmak için büyük bir savaşın ortasına girmiş biri olarak karakterimi seviyorum.

Aşırı derecede bencil, karşılaştığı sorunu kendince çözmeye çalışan pratik bir zekaya sahip, sorumluluk sahibi ve bilmediği bir konuyu bildiğini hiç bir şekilde savunmayan bir kişiliğe sahip onkolog olmayı hedefleyen 16 yaşında bir lise öğrencisiyim.

Yazarlığa büyük bir tutku ile bağlıyım.

801
280
1400
211
211
282
973
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
13 Yorum