Özel Okul Öğrencilerine Tercih Zorunluluğu!

Özel Okul Öğrencilerine Tercih Zorunluluğu!
TEOG sınavına giren 8’inci sınıf özel okul öğrencileri okullarına devam edemeyecek.

CHP’li Havutça, skandal uygulamayı MEB’in öğrencileri ve velileri ‘imam hatip liseleri'ne zorunlu kayda yönlendirmesi olarak değerlendirdi.

TEOG sınavına girmesine rağmen, ilköğretimden bu yana devam ettiği özel okulun 9. sınıfına kayıt yaptırmak isteyen öğrenci ve velilere, özel okul yönetimleri şok bir yanıt verdi.

Özel okul yönetimleri, öğrenci ve velilere, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 4 Ağustos tarihli “2014 yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu”na göre, önce tercih yapmalarını, yerleştirme olduktan sonra “nakil başvurusu” ile yeniden kendi okullarına  dönebileceklerini bildirdi.  MEB, özel okul yönetimlerine kılavuza uyulması için talimat verdi.

HAVUTÇA: SKANDAL

TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, yaptığı açıklamada, Meclis komisyonu üyesi olmasına rağmen, bu uygulamadan kendisinin de haberinin olmadığını belirterek, velilerin şikayeti üzerine nakil şokunu öğrendiğini belirtti. Özel okula devam eden 8. sınıf öğrencisi oğlunun da aynı durumda olduğunu söyleyen Havutça,  “Skandal bir uygulama. 8. sınıfı bitiren özel okul öğrencileri, okullarına devam edemeyecek. Kılavuzun 14. ve 15. sayfalarında yer alan 2 sayfalık formu dolduracak.

‘YA NAKİLLER İPTAL EDİLİRSE...’

15 okul, 4 alan tercih edecek. 22 Ağustos’a kadar yerleri belli olacak ya da hiç tercih yapmayacak. 22 Ağustos’a kadar otomatik olarak, ikametgaha göre, en yakın meslek lisesine kayıt yapılacak.

İmam hatip lisesi, teknik eğitim ya da sosyal bilimler lisesine kayıt yapılacak. Ardından özel okuluna devam etmek istiyorsa nakil başvurusu yapacak. Velinin ve öğrencinin iradesi ve isteği dışında bir uygulama. Kayıt işlemleriyle uğraşırken, ‘nakiller iptal edildi’ kararı çıkarsa, özel okul öğrencileri, okullarına hiç dönemeyecek” dedi.

Özel okullardan uygulamaya tepki

Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Cem Gülan, bakanlığın özel okulları uygulamayla zarara uğrattığını belirterek, “Özel okullara üvey evlat gibi davranıyor. Devlet okullarıyla bizi karşı karşıya getiriyor" dedi.

İmam hatip lisesine yönlendirilsin talimatı

CHP’li Havutça, Çankaya ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ortaokul  müdürlüklerine gönderilen resmi yazıyı da, paylaştı. Şube Müdürü Yaşar Türk imzasını taşıyan yazıda, “TEOG sınavlarında başarılı olan öğrencilerin İmam Hatip Liseleri’ne tercihlerinin sağlanması konusunda azami çabanın gösterilmesi gerekmektedir. Bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmesi ve yapılan çalışmaların Din Öğretimi Bölümü’ne rapor edilmesini önemle rica ederim” talimatı veriliyor. Havutça, MEB’in bu uygulamalarla, öğrencileri ve velileri, iradesi ve isteği dışında ‘imam hatip liseleri'ne zorunlu kayda yönlendirmeye çalıştığını söyledi.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.