Özel okul teşvik sonuçları

Özel okul teşvik sonuçları
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan takvime göre özel okul teşvik sonuçları 20 Eylül'de açıklanıyor. Özel okul teşvik sonuçları nereden öğrenilebilecek, özel okul teşvikleri nasıl sorgulanacak? İşte ayrıntılar...

Özel okul teşvik başvuruları 10 Ağustos Perşembe günü başladı. Devlet tarafından özel okul öğrencilerine 2017-2018 öğretim yılı için verilecek öğrenim desteği için başvurular online sistem üzerinden gerçekleşiyor. Peki Özel okul teşvik başvurusu için son gün ne zaman? Başvurular nereden ve nasıl yapılıyor?

Özel okul teşvik başvuruları için süreç. Başvurular 10 Ağustos – 6 Eylül arasında alınacak, teşvik almaya hak kazanan öğrenciler 7 Eylül’de ilan edilecek.Özel okul için teşvik başvurusu yapmak isteyenler Milli Eğitim Bakanlığı’nın Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü sitesinde ilan edilen kılavuz aracılığıyla başvurularını yapacak. Başvuru işlemleri için işlemler E-Okul sistemi üzerinden yapılacak.

ÖZEL OKUL TEŞVİK ÜCRETİ NE KADAR?

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl özel okullarda okuyan öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteği kapsamında 2017-2018 öğretim yılında, okul öncesi eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere 3 bin 60 lira, ilkokul ve temel liselerde öğrenim gören öğrencilere 3 bin 680 lira, ortaokul ve diğer liselerde öğrenim gören öğrencilere ise 4 bin 280 lira destek ödemesi yapılacak. Ayrıca 2017-2018 öğretim yılında okul öncesinde 6 bin, ilkokul, ortaokul ve liselerde 15 biner, temel liselerde ise 24 bin olmak üzere toplam 75 bin öğrenci ilk defa bu destekten yararlanma imkânı bulacak.

2017-2018 ÖZEL OKUL TEŞVİK BAŞVURU VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ

5 Eylül - Tercih işlemli yapmaya hak kazanan öğrencilerin ilanı
6-19 Eylül - Tercih işlemleri
20 Eylül - Yerleştirme sonuçlarının ilanı
21-26 Eylül - Nakil ve kesin kayıt işlemleri
27 Eylül - Ek yerleştirme sonuçlarının ilanı
27-30 Eylül - Ek yerleştirme kayıt işlemleri
 
2017-2018 ÖZEL OKUL TEŞVİK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK
 
20 Eylül - Yerleştirme sonuçlarının ilanı
27 Eylül - Ek yerleştirme sonuçlarının ilanı

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.