Özel Okuldan Devlet Okuluna Geçiş Şartları 2014

Özel Okuldan Devlet Okuluna Geçiş Şartları 2014
Özel Okuldan Devlet Okuluna Geçiş Şartları 2014 hakkındaki yazımızı sizler için hazırladık.

2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde en az 3 ay öğrenim görülen özel okullardan resmi okullara geçmek için kontenjan aranmadan nakiller yapılacak.

MEB Bakanı Nabi Avcı imzasıyla illere gönderilen yazıda, Türkiye’de 12 yıllık zorunlu eğitime geçilmesinin ardından gelişmiş ülkelerin seviyesine çıkması yolunda önemli bir adım atıldı. Ayrıca ortaöğretime geçiş sınavlarında değişiklik ypaılması ve merkezi ortak sınav uygulaması konusu nedeniyle özel okullardan resmi okullara geçiş taleplerinin yoğunlaştığı söylendi.

İlkokullarda kayıt ve nakillerin yürürlükteki yönetmeliğine göre öğrencilerin adreslerine en yakın okullarda okuması esası vardır.

MEB tarafından yürürlükteki yönetmelikte yazan hükümde ise:  Fiziki kapasite olmayan okullara kayıt alanı dışından da kayıt yapılabilir. Kapasitenin üstünde başvuru olması durumunda başvuranlar arasından kura ile öğrenci alınır” yazmaktadır. 2013-2014 ders yılında sınırlı olmak üzere ikinci dönemde minimum 3 ay öğrenim görülen özel okullardan devlet okuluna geçişte kontenjan aranmayacak.

Özel okullardan resmi okullara nakil talepleri velilerce il ve ilçe milli eğitim kurumlarına yapılabilecek.

MEB tarafından geçen ay illere gönderilmiş olan yazıda ise 2013-2014  eğitim öğretim döneminde geçerli olmak üzere, lise öğrencilerinin puanla yerleştirilen devlet okullarına geçişlerindeki kontenjan şartı kaldırıldı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum