Özel okullarda erken kayıt dönemi başlıyor?

Özel okullarda erken kayıt dönemi başlıyor?
Özel okulların 2017-2018 eğitim yılı için erken kayıtları başlıyor. Peki erken kayıt avantajlı mı?
2013 yılında 5 bin 200 olan özel okul sayısı 2016 yılında 8 bin 250’ye çıktı. Tabi bu artışta Temel Liselerin sayısıda etkili olmuştur. Bu artış özel okullaşma açısından sevindirici gibi gelse de daha çok rekabet anlamına da geliyor. Okullar, erken kayıtla, peşin ödemeyle, bir sonraki yılın ücretini alarak yaşamaya çalışıyor. Veli için erken kayıtın bir avantajı var mı?
 
Elbette var, erken kayıtta özel okullar oldukça büyük oranlarda indirimler sağlayabiliyorlar. Ücreti bütçenizin üzerindeki bir okula erken kayıt dönemi fırsatlarıyla ulaşabilir hale gelebilirsiniz. Bu nedenle velilerin bu dönemi iyi değerlendirmesi en azından akıllarındaki birkaç okulla görüşme yapmaları doğru bir adım olarak görülebilir.
 
Birçok okulda erken kayıtlar başladı. Sizde çocuğunuzu bir özel okula kayıt yaptırmayı düşünüyorsanız bu dönemde okullarla görüşme yapabilirsiniz. Hatta çoğu okul bu dönemde bursluluk sınavı yapıyor. Sizde çocuğunuzu bu sınavlara katılmasını sağlayarak burs imkanlarından faydalanabilirsiniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.