Periyodik cetvelde kaç element vardır

Periyodik cetvelde kaç element vardır
Periyodik cetvelde kaç element vardır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru :Periyodik cetvelde kaç element vardır

A- 92

B- 98

C- 112

D- 118

Doğru Cevap: 118

Periyodik tabloya 4 yeni element eklendi

Kimyasal elementlerin sınıflandırıldığı periyodik cetvele, 1113, 115, 117 ve 118 numaralı yeni elementler resmen eklendi.
Rus, Amerikan ve Japon bilim adamlarının ortaya çıkardığı yeni elementler ABD merkezli Uluslararası Temel ve Uygulamalı Kimya Laboratuvarı (IUPAC) tarafından doğrulanarak periyodik tablodaki yerlerini aldı.
 
CETVELİN 7. SIRASI DOLMUŞ OLDU
4 yeni elementin keşfiyle birlikte periyodik cetvelin yedinci sırası da dolmuş oldu. Periyodik cetvele en son 2011 yılında 114 ve 116 numaralı elementler eklenmişti. IUPAC, 115,117 ve 118 numaralı elementlerin keşfini, Rusya’nın Dubna Ortak Nükleer Araştırma Enstitüsü ve Amerikan Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarı (LLNL) ortak araştırmacılarına verdi.
 
113 numaralı elementin keşfi ise Japon Rikagaku Kenkyūsho Fizik-Kimya araştırmaları Enstitüsü’ne (RIKEN) verildi.
 
GEÇİCİ İSİM VERİLDİ
Bulunan yeni elementlere geçici olarak Latince anlamlarıyla, ‘ununtrium’ (Uut, 113), ‘ununpentium’ (Uup, 115), ‘ununseptium’ (Uus, 117) ve ‘ununoctium’ (Uuo,118) isimleri verildi. Elementi ilk ortaya çıkaran bilim adamları buldukları bu elementlere yeni isimler verme hakkına sahipler. Elementlerin isimleri ve sembolleri IUPAC tarafından onaylandıktan sonra periyodik tabloya yazılacak. Elementlerin isimlendirilmesi yaklaşık 5 ay sürecek.
 
Bulunan 4 yeni element bilim adamları tarafından yapay olarak geliştirildi. Doğal ortamda uranyumdan daha ağır bir element bulunmuyor. Periyodik tablonun son kısmında yer alan bu çok ağır yapay elementler sadece 1 saniye kadar varlığını sürdürdükten sonra parçalanarak diğer elementlere dönüşüyor.
 
Periyodik cetvel, Rus kimyager Dmitri Mendeleyev tarafından 1869 yılında icat edildi.

Kaynak:Eğitim Sistem

31
31
31
35
32
34
32
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.