Promfrit hangisinin diğer adıdır

Promfrit hangisinin diğer adıdır
Promfrit hangisinin diğer adıdır sorusunun cevabını vereceğiz. Patates kızartması, dilimlenmiş patatesin kızgın yağda kızartılmasıyla yapılan bir yemek.

Soru : Promfrit hangisinin diğer adıdır

A- Kumpir

B- Patetes kızartması

C- Kumru sandviç

D- Sosisli Sandviç

Doğru Cevap: Patetes Kızartması

Sokak mutfağının bir buluşu olan patates kızartmasının nasıl icat edildiği tam olarak bilinememektedir. Fransız tarihçi Madeleine Ferriere'nin bilim dünyasında kabul gören iddiasına göre bu yiyecek Fransız Devrimi'nden bir süre önce Paris'teki Pont Neuf'de sokak satıcıları tarafından icat edilmiştir. Bir diğer görüş ise patates kızartmasının Belçika'nın güneyindeki Namur'da icat edildiğidir. Fakat Belçikalıların ortaya attığı bu görüş kabul görmemektedir.

Anglosaksonlar'ın french fries dediği yiyecek Türkçeye ilk olarak pomfrit şeklinde geçmiştir. Bu kullanım Almanya'daki Türkler'in Almanca'daki pommes frites kullanımının Türkçeye uyarlamalarıyla ortaya çıkmıştır.[kaynak belirtilmeli] 1980'li yıllarda ise pomfrit yerine patates kızartması kullanımı öne çıkmıştır.
 
Günümüzde ise pomfrit kullanımı tamamen terk edilmekle birlikte parmak patates ve cips deyimleri kimi zaman patates kızartması yerine kullanılmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.