Ramazan bayramında yenen baklava kilo aldırır mı

Ramazan bayramında yenen baklava kilo aldırır mı
Özellikle Ramazan bayramının vazgeçilmez tatlılarından biri olan baklava kilo aldırır mı? Kaç dilim baklava yemek uygundur? İşte baklava ile ilgili bilinmeyenler

BAKLAVA KİLO ALDIRIR MI?

Ramazan'dan sonra formunu korumaya özen gösterenlerin gördüğünde iştahını daha fazla kabartan yiyeceklerin arasında baklava gelmektedir. Peki, görenleri diyetten vazgeçmesine yol açtığı baklava kilo aldırır mı?

Baklava, bol kalorili, bol yağlı ve karbonhidratlı olması nedeniyle kilo almanıza sebep olabilir. Ramazan'da kaybettiğiniz kiloları bayramda kolaylıkla almanızı sağlayabilir. Bu yüzden Ramazan'dan sonra diyet yapanlara uygun olarak kalorisi %25 oranında azaltılarak şeker yerine aspartam türü tatlandırıcılarla yapılan diyet baklavalar ise kilo almamanız için daha uygundur.

2 DİLİM BAKLAVA KAÇ KALORİ

2 dilim baklavanın 500 kalori olduğunu söyleyen uzmanlar,  tatlı tüketenlerin spor yapması gerektiğini savundu. 2 dilim baklavanın kalorisini  yakmak için ise en az 1 saatlik tempolu yürüyüş yapmanız gerektiğini ifade ettiler.

İYİ BAKLAVA NASIL ANLAŞILIR?

Ramazan Bayramı’nın yaklaşması birlikte piyasada hileli baklava oranının da artış göstermesi bekleniyor. Bayramların vazgeçilmezi olan baklavanın, gerçek olup olmadığı ise kolayca anlaşılabiliyor.

Gerçek baklava ve hileli baklavanın nasıl anlaşılacağı konusunda ipucu veren Nejat Güllü “Gerçek baklava, çıtırdama sesinden, renginin parlaklığından ve içerisindeki fıstığın dolgunluğundan anlaşılır. Kesinlikle boğazda ya da midede yanma hissi bırakmamalı ve burnunuza tereyağı kokusu gelmeli. sağlıksız ve kalitesiz malzemelerle yapılan sahte baklavadan uzak durulmalı” dedi.

Kaynak:Haber 7

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.