Ray Charles, B.B. King ve Eric Clapton hangi müzik dalının ünlü temsilcileridir

Ray Charles, B.B. King ve Eric Clapton hangi müzik dalının ünlü temsilcileridir
Ray Charles, B.B. King ve Eric Clapton hangi müzik dalının ünlü temsilcileridir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Ray Charles, B.B. King ve Eric Clapton hangi müzik dalının ünlü temsilcileridir 

A- Blues

B- Country

C- Punk

D- Reggae

Doğru Cevap: Blues

Riley B. King veya B. B. King (d. 16 Eylül 1925 – ö. 14 Mayıs 2015), Amerikan blues gitaristi ve bestecisi. 'King' lakabını taşıyan üç büyük Blues sanatçısından biridir. B.B takısı; "Beale Street Blues Boy" (Beale Caddesi Bluescu Çocuk) olarak 1948 de kendisine lakap olarak verilmiştir. Daha sonra "Blues Boy King" (Blues'in Çocuk/Genç Kralı) olmuş ve son olarak ise B. B. King şeklinde kısaltılmıştır. Gitar hakimiyeti çok iyi usta bir müzisyendir. Birçok ünlü sanatçıyla düeti vardır. En önemlilerinden bazıları Jimi Hendrix, Eric Clapton ve Gary Moore gibi müzisyenlerdir. Yaşına rağmen uzun süre konserler vermiştir. En ünlü şarkılarından biri The Thrill is Gone'dur. "Lucille" adında Gibson marka gitarıyla çalmakta ve Lucille için" hayatımda uzun süre kalan tek kadın" demektedir.
 
Blues Brothers 2000 filminin sonunda Eric Clapton ve Louisiana Gator Boys ile "How blue can you get" parçasını seslendirmiştir. Ayrıca Rolling Stone dergisinde yayınlanan bir listeye göre dünyanın en iyi 3. gitaristidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.