Rufus adlı şahin yıllardır güvercinleri korkutup alandan uzak tutar

Rufus adlı şahin yıllardır güvercinleri korkutup alandan uzak tutar
İngiltere'de hangi spor dalı için yapılan organizasyonda görev alan Rufus adlı şahin yıllardır güvercinleri korkutup alandan uzak tutarsorusunun cevabını vereceğiz.

Soru :  İngiltere'de hangi spor dalı için yapılan organizasyonda görev alan Rufus adlı şahin yıllardır güvercinleri korkutup alandan uzak tutar

A- Tenis

B- Polo

C- Golf

D- Kriket

Doğru Cevap: Tenis

Rufus the Hawk , güvercinleri mekanlarından uzak tutmak için All England Lawn Tennis ve Croquet Club tarafından kullanılan Harris'in Hawk'udur . "Wimbledon ailesinin önemli bir üyesi" olarak tanımlanan  Rufus, on beş yıl boyunca kuşları korkutuyor,  bir önceki şahin Hamish'i devraldı.

The All England Club, Şampiyonalar ve 2012 Yaz Olimpiyatları'nın iki haftası boyunca günlük ziyaretler yaparak yıl boyunca 42 dönümlük araziye devriye gezmek için Rufus'u kullanıyor . [3] [4] Güvercinler özellikle merkezi mahkemenin çatısına çekilir. Ayrıca, Westminster Abbey , çeşitli hastaneler, hava alanları ve çöplük alanlarından uzakta güvercinleri korkutmak için çalışıyor .
 
28 Haziran 2012'de Rufus, kendi arabasının arkasından çalındı ​​ve özel bir arabayla park edildi.  Genellikle Corby , Northamptonshire'daki evine geri dönecekti , ancak sahibi Londra'da kalmayı seçmişti. hırsızlık Rufus "dünyanın en önemli kuş" ve "İngiltere'nin en tanınmış kuşlardan biri" adlı varlık giden medyada önemli kapsama sahip bir "küresel isyana" neden oldu. Üç gün sonra Wimbledon Common'da bulundu ve RSPCA'ya teslim edildi . Kuş hafif yaralı bir bacak olan tek yaralanma ile sağlıklıydı. Rufus genellikle izleyebildiği bir radyo vericisi takar, ancak geceleri ondan çıkarılır. Haziran 2013'te Rufus'un davlumbazlardan korktuğu ve kargalar tarafından kovalandığı bildirildi . 
 
Rufus, Stella Artois tarafından, Wimbledon'un üzerinde 360 ​​derece görüntülemenin yanı sıra burada görülebilen 'Here's To Perfection' reklam serilerinde de yer aldı .
 
Rufus'un Twitter ve Facebook'taki hesapları vardır ve Wimbledon'un güvenlik fotograf kartı “Bird Scarer” unvanı ile geçmektedir.  Wimbledon taraftarları arasında popülerdir ve sık sık fotoğraflarının onunla birlikte çekilmesini ister. 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
7 Yorum